16 Seriale de pe Netflix bazate pe carti

Am mai vorbit noi pe aici despre ecranizări ale cărților sau despre ce cărți ar trebui să citești în funcție de serialele preferate. Acum ne-am gândit să strângem într-un loc seriale de pe Netflix bazate pe carti. Cred că aproape nu mai are rost să spun că noi vă încurajăm să citiți întâi cartea, dar dacă se întâmplă invers și vedeți întâi serialul și apoi să citiți cartea, nu ne supărăm, promitem.

Ready or not, mai jos e lista de seriale de pe Netflix bazate pe carti.

seriale de pe netflix bazate pe carti

1. Mindhunter

seriale de pe netflix bazate pe carti Serial bazat pe cartea scrisă de John Douglas și Mark Olshaker. John Douglas este fost agent special și cel care a pus bazele profiling-ului în FBI, luând interviuri celor mai teribili criminali în serie. Este o poveste fascinantă, care merită să fie citită și urmărită.

2. The Alienist 

seriale de pe netflix bazate pe carti O poveste scrisă de Caleb Carr,  care te poartă în New York-ul secolului al 19-lea, când studiul criminalilor era încă la început,iar cei care îi studiau se numeau Alienists. În vremea respectivă, era mai simplu să consideri o persoană nebună decât să îi studiezi psihologia, iar când Laszlo Kreizler se folosește de psihologie pentru a prinde un criminal în serie, se expune la pericole imense.

3. Anne with an E

O nouă ecranizării a cărții Anne of Green Gables, povestea clasică pentru copii, cu adorabila Anne în rol principal. Când aceasta ajunge din senin în viața familiei Cuthbert, le-o schimbă cu totul iar aceștia încep să nu mai poată vedea viața fără fetița vorbăreață și plină de imaginație.

4. Alias Grace

Un nou serial bazat pe o carte scrisă de Margaret Atwood. Alias Grace este povestea lui Grace Marks, acuzată și închisă pentru crimă. O poveste plină de mister, inspirată de o persoană reală, care te învăluie și te acaparează.  

5. Sherlock

Foarte posibil ca voi să fi văzut deja serialul bazat pe cărțile lui Sir Arthur Conan Doyle, cu Benedict Cumberbatch în rolul principal. Indiferent, este un serial care merită să fie menționat, deoarece îl aduce la viață pe cel mai celebru detectiv fictiv al tuturor timpurilor, Sherlock Holmes.

6. Gossip Girl

Un serial mai vechi, destul de cunoscut, despre care poate nu știai că este bazat pe cărțile scrise de Cecily Von Ziegesar. Adolescenții bogați din Upper East Side și toate aventurile lor, viața plină de opulență și haine scumpe au cucerit milioane de oameni. În cărți, însă, bad boy-ul preferat al tuturor, Chuck Bass, avea un rol mult mai mic. Noroc că producătorii serialului i-au dat un rol mai mare.

7. Altered Carbon

Un serial perfect pentru fanii SF, bazată pe o carte care ar trebui să fie citită de către toți împătimiții science fiction. Într-un viitor destul de apropiat, oamenii sunt împrăștiați în colonii în spațiu, lăsate în urmă de o civilazație de pe Marte, iar conștiința umană poate fi downloadată și mutată în alt corp. Când Takeshi Kovacs ajunge în corpul unui dependent de droguri, este prins într-o conspirație adâncă, totul pentru a afla cine a ucis fostul corp al unui miliardar.

8. The 100

100 de tineri delincvenți sunt trimiși pe Terra pentru a recoloniza planeta, după ce timp îndelungat, nimeni nu a locuit-o, fiind radioactivă.  O a doua șansă la viață sau sinucidere curată? Serial bazat pe seria cu același nume, scrisă de Kass Morgan.

9. Hemlock Grove

Pentru cei care apreciază o poveste horror, Hemlock Grove este alegerea perfectă. Cartea cu același nume, scrisă de Brian McGreevy, fascinează de la primele pagini și te scufundă într-o lume cu experimente biologice deloc etice, cu personaje diverse și misterioase plus o crimă înfiorătoare.

10. Outlander

Despre Outlander nu mai spun nimic,  spun doar că serialul este simpatic și Jamie și Claire sunt aduși la viață cu iscusință. Dacă vrei, aici  găsești mai multe informații despre seria Outlander.

11. 13 Reasons Why

  Clay găsește o cutie misterioasă, ce conține 13 casete, care conțin 13 motive pentru care Hannah s-a sinucis, iar Clay este unul dintre ele. Serialul de pe Netflix, produs de Selena Gomez, este bazat pe cartea cu același nume, scrisă de Jay Asher.

12. The Originals

Julie Plec ne-a făcut prima dată cunoștință cu Klaus și restul familiei Mikaelson în The Vampire Diaries. Între timp, vampirii originali și-au continuat povestea într-un alt serial, The Originals și în cărțile din seria The Originals. Perfect pentru fanii lui Klaus sau Elijah.

13. Shadowhunters

Fanii Cassandrei Clare se vor bucura să vadă pe micul ecran povestea din seria Shadowhunters. Clary este martora unei crime și fără să-și dea seama, este atrasă într-o lume periculoasă, în care demonii există și trebuie alungați din lumea noastră.

14. Riverdale

Serialul care a luat lumea cu asalt și a cucerit cu personaje precum Archie, Veronica, Betty, Jughead sau Cheryl, este bazat pe o serie extrem de populară de comic books. În micul oraș Riverdale, lumea este împărțită în două zone: Sud și Nord, iar moartea lui Jason (fratele geamăn al lu Cheryl) pune în mișcare o mulțime de întâmplări care implică droguri, mistere și fel de fel de acțiuni cel puțin dubioase.

15. Orange is the New Black

Piper Kerman pare să nu aibă ce căuta la închisoare, însă o eroare din trecut se întoarce să o bântuie și ajunge într-o închisoare de femei unde cunoaște personaje cel puțin interesante, învață lecții de viață prețioase și descoperă cum se schimbă relațiile atunci când nu ai libertate.

16. Jessica Jones

seriale de pe netflix bazate pe carti Serialul este bazat pe o serie de benzi colorate din universul Mavel, cu același nume. Detectivul Jessica Jones e pe urmele multor mistere, care mai de care mai periculoase. Noroc că super puterile ei îi vin în ajutor:) Suntem curioși: câte dintre aceste seriale de pe Netflix bazate pe carti ai vazut? Câte cărți ai citit? Over and out, bookworms. Ne punem pe citit și vizionat. :)