Winter Wonderland: Carti de citit iarna asta

Încep prin a spune că mie-mi place iarna. Muuult de tot. Prefer frigul iernii oricând în fața căldurii verii. Îmi plac serile de iarnă super cozy, când citesc ceva iar afară ninge. Mă entuziasmez când cad primii fulgi și ador să văd copacii îmbracăți în alb. Mi se pare că iarna e un sezon prielnic pentru lectură pentru că adesea nu vrei să ieși din casă pe ger și preferi să lenevești cu o carte faină.  Acestea fiind spuse, trec la subiectul zilei: carti de citit iarna. Am câteva titluri care merg de minune în setting-ul cozy cu ceai, păturică moale și ninsoare și le împart cu tine, poate te bucuri de venirea iernii și îți place să citești  (mai mult) în serile lungi și reci. [caption id="attachment_10506" align="aligncenter" width="420"]carti de citit iarna Oh, the weather outside is frightful...[/caption]

Cinci carti de citit iarna asta

A Christmas Carol

Un clasic de Crăciun, pe care îl recitesc în fiecare an în luna decembrie. General vorbind, îmi plac cărțile lui Dickens iar dintre toate, povestea lui Scrooge mi-e dragă. Mi se pare o lectură esențială pentru perioada aceasta și o recomand cu căldură tutoror. Cartea oferă o altă perspectivă asupra vieții și îți amintește cât de importante sunt lucrurile mici, pe care ai tendința să le iei de bune. Dacă nu ai citit-o, nu mai sta pe gânduri. Dacă ai citit-o, recitește-o, merită.

Stone Mattress

O colecție de povestiri scrisă de Margaret Atwood. Explorează vieți diferite, pe rând, cu un umor negru tipic ei și se joacă cu personajele imaginate. O includ in  lista de carti de citit iarna datorita atmosferii reci, fundalului arctic a uneia dintre povestiri, furtuna de zăpadă din alta și a oamenilor reci care populează paginile. Plus că-mi place Margaret Atwood și nu ezit să o recomand. :)

The Snowman

Un criminal în serie lasă în urma sa cadavrele unor femei și câte un om de zăpadă. Detectivul Harry Hole, singurul din Norvegia cu expertiză în criminali în serie se ocupă de caz. Un thriller întortocheat, plin de acțiune și cu o atmosferă rece-rece. De citit, mai ales dacă ești fan thrillere.

The Forgetting Time

O poveste care te va captiva de la primele pagini (cel puțin așa am pățit eu) și pe care nu o vei putea lăsa prea ușor din mână. Noah are 4 ani și locuiește cu mama lui. Doar că Noah întreabă când merge acasă la mama lui adevărată, are o teamă incredibilă de apă și știe lucruri pe care nu ar avea de unde să știe. Disperată, mama lui ajunge să citească despre reîncarnare și alte vieți și să se întrebe dacă Noah nu e doar Noah.

Let it Snow

Trei povești romantice de iarnă scrise de John Green, Maureen Johnson și Lauren Myracle. O lectură simpatică pentru zile de iarnă, perfectă pentru a te relaxa și a te bucura de câteva ore într-un cadru romantic.

BONUS: Câteva serii bune de citit iarna

  1. Outlander
  2. Harry Potter
  3. Lord of the Rings
  4. A Song of Ice and Fire
  5. The Nevernight Chronicle
Dacă ai nevoie de mai multe recomandări, ți-am pregătit aici o listă cu peste 90 de carti de citit iarna. Ca de obicei, te invit să ne spui în comentarii ce cărți consideri că sunt numai bune de citit în sezonul rece. Over and out, bookworms!