Cărți horror de citit în octombrie

Luna octombrie este perfectă pentru cărți horror, nu? Înainte nu citeam deloc astfel de cărți însă anul acesta m-am tot ”plimbat” prin lumi care mai de care înspăimântătoare și în mod suprinzător, mi-a plăcut. :)  Deși nu-mi place să fiu speriată, am descoperit că astfel de cărți fac mai mult decât să te sperie. Sunt atmosferice, clădesc tensiune, sunt interesante și te captivează.

Vă recomand 5 cărți horror de citit luna aceasta.

# The Haunting of Hill House

O carte care te prinde de la primele 3 cuvinte. E atmosferică, e creepy, te plimbă într-un carusel de senzații și ce-i mai important, nu te dezamăgește. Povestea e simplă: Dr. Montague, fascinat de fenomene supranaturale, caută de ceva timp o casă bântuită pe care să o studieze. Decide că are nevoie de asistenți și le scrie câtorva oameni implicați într-un fel sau altul în întâmplări greu de explicat științific. Doi oameni răspund invitației de a sta 3 luni în Hill House. Lor li se alătură și moștenitorul casei și de aici începe nebunia. Sfat: să vă uitați și pe Netflix la serialul bazat pe carte. Nu respectă cartea în multe privințe, dar este foarte fain. Check it out!

# Slade House

Dacă mergi pe o alee și condițiile sunt favorabile, găsești Slade House. Ești întâmpinat de un străin care te invită înăuntru. La început nu mai vrei să pleci, apoi îți dai seama că nu mai poți pleca de acolo. Rezidenții casei invită odată la 9 ani o persoană pe care să o ”consume”. Este o carte pe care o citești destul de repede, care se joacă cu mintea ta.

# The Winter People

Într-un orășel din Virginia, oamenii dispar fără urmă și legendele fac parte din viața de zi cu zi. În 1908, Sara este găsită moartă în spatele casei ei, la puțin timp după dispariția fiicei ei. Când Ruthie îi găsește jurnalul Sarei în casa în care ea locuiește acum (casa Sarei, desigur) pornește pe urmele misterului din spatele morții Sarei și descoperă lucruri tulburătoare.

# The Elementals

După un incident dubios la o înmormântare, două familii așteaptă cu interes vara petrecută în Alabama, unde îi așteaptă 3 case în stil Victorian. Două dintre ele sunt locuibile, în timp ce a treia se umple cu nisip. Deși nelocuită de mult timp, casa găzduiește totuși ceva letal, ce se pregătește să ucidă. Creepy dar fascinantă.

# This House is Haunted

Încă o carte cu o casă bântuită :) Cred că sesizați o temă deja, nu? În 1867, Eliza Craine se prezintă în Norfolk pentru a ocupa un post de guvernantă. Ajunsă acolo, este împinsă de niște mâini invizibile și cade în gară. În urma incidentului, este destul de bulversată. Odată ajunsă la casa în care urmează să locuiască și să ocupe de copii, o întâmpină copiii. Adulții nu sunt de găsit pe nicăieri și nici nu primește explicații pentru absența lor iar o a doua întâmplare dubioasă din acea seară o alarmează și îi dă senzația că un spirit locuiește în acea casă. Ai citit vreuna dintre aceste cărți horror? Dacă ai și alte sugestii, le primim în comentarii!