Ce cărți să citești în funcție de plaja preferată

Plaja a fost mereu un loc perfect pentru lectură. Ce plăcere să citești o carte captivantă, sub o umbreluță, cu ceva răcoritor lângă, în compania muzicală a vântului și valurilor. Litoralul românesc, orice ar spune unii și alții, are farmecul lui, cel puțin în anumite zone. Așa că am alcătuit o lista de locuri frumoase la Marea Neagră. Dar, mai mult decât atât vă spunem și ce cărți să puneți în traistă în funcție de alegerea pe care o faceți. Pentru că una citești când mergi în Vama cu trupa și alta când îți iei cortul și consortul în sălbăticia din Gura Portiței. Iar gusturile literare ale celor care preferă Mamaia sunt diferite de preferințele celor care-și duc copiii și caiacul la Corbu; sau bat drumul până la Sf. Gheorghe pentru un borș de pește (sau un festival de film).

Dacă-ți place tihna de la Sf. Gheorghe

- o carte care să te poartă prin lumi exotice, alături de un personaj feminin de neuitat; o carte despre așteptările pe care dragostea romantică le impune asupra căsniciei moderne; o carte despre demersul artistic, ascesiunea la putere și natura umană contradictorie.
The Signature of All Things The Course of Love The Noise of Time

Dacă-ți place distracția maximă din Mamaia

- o carte despre o vacanță în familie care ia o întorsătură tragicomică; o carte despre o fată pierdută în timp în compania unui băiat pregătit s-o trădeze la fiecare pas; o carte despre aventuri și iubire într-un deșert romantic, periculos și magic.
The Vacationers Passenger Rebel of the Sands

Dacă-ți place nebunia nostalgică din Vamă

- o carte despre o familie excentrică și amuzantă de englezi care se mută în Grecia; o carte lirică și dureroasă despre un orfan și o fată oarbă în Franță ocupată; o carte plină de umor și informații utile despre criza financiară.
My Family and Other Animals All the Light We Cannot See The Big SHort

Dacă-ți place boemia de la Corbu

- o carte despre un personaj suspect și bizar dintr-o insulă pierdută din Marea Egee; o carte despre o vacanță pasională în Italia care schimbă destine; o carte fascinantă și ușor de citit despre cosmosul nostru interior.
The Magus A Room with a View The Brain

Dacă-ți place sălbăticia de la Gura Portiței

- o carte despre război, dragoste, trădare, sacrificiu, memoriei; o carte despre salvare, durere, nebunie și puterea tămăduitoare a iubirii necondiționate; o carte despre un băiat împotriva lumii și a lui însuși.
The Narrow Road A Little Life The Goldfinch
Iar aici vă lăsăm o listă de peste 100 de cărți numai bune de luat în vacanță, indiferent de locul în care mergeți: la mare, la munte, la țară, în Honolulu sau pe balcon :-).