Ce citești când ți-e dor de Harry Potter

Sunt momente în care nu vrei decât să te cuibărești cu o carte din seria Harry Potter în brațe și să te pierzi pe coridoarele Hogwarts-ului, pe străzile din Hogsmeade sau să te întâlnești cu Hagrid la un ceai. Cel puțin eu una așa pățesc și pot reciti la nesfârșit seria, fără nici un fel de problemă. Îmi închipui însă că nu toată lumea vrea să recitească seria :) deși ar mai citi ceva...magic. M-am gândit așadar la câteva titluri numai bune de citit când ți-e dor de  lumea magică.

1. Fantastic Beasts and Where to Find Them

Trișez puțin și recomand scenariul FBAWTFT pentru că se leagă direct de lumea lui Harry. Îl întâlnim pe adorabilul Newt Scamander, fost elev Hogwarts, pe temutul Grindelwald și auzim în treacăt (momentan) de Albus Dumbledore. În plus, descoperim lumea magică din SUA și școala de magie de acolo. Win-Win.

2. The Magicians

Probabil nu e o surpriză că recomand seria lui Lev Grossman, numită de mulți un Harry Potter pentru adulți. Quentin nu crede în magie- cel puțin nu crede până nu începe cursurile la o școală de magie. Aventură cât cuprinde, personaje captivante și obstacole la tot pasul. Check it out.

3. Magisterium

Seria scrisă de Cassandra Clare împreună cu Holly Black poate fi doza de magie de care ai nevoie. Callum are 12 ani și se pregătește de o serie de teste care determină dacă are talentul necesar pentru a deveni mag. Deși își dă silința și pică toate testările, Call intră în Magisterium deoarece talentul lui nu poate fi trecut cu vederea. Așa începe aventura lui în lumea magilor, o aventură care te va fascina.

4. A Darker Shade of Magic

Kell este un magician cu o putere deosebită: poate călători între lumi alternative. Trece din Grey London în Red London, White London și Black London cu ușurință pentru a transmite mesaje dintr-o lume în alta dar și pentru a obține diverse obiecte magice. Evident că acest obicei al lui îi va cauza probleme…

5. The Earthsea Quartet

Le Guin este cea care a introdus ideea de școală pentru vrăjitori în povestea tânărului Ged, un dragonlord extrem de talentat la magie. Pe parcursul anilor însă magia devine supusă unor forțe malevolente iar Ged trebuie să navigheze ape tulburi. Un bildungsroman de citit și savurat.

BONUS

Când ți-e dor de o lume magică și vrei să descoperi una nouă, poți apela cu încredere la lista de mai sus. Ai citit vreuna dintre ele până acum?