Cele mai bune carti fantasy de citit pe nerasuflate

Oare sunt singura care citește fantasy mai ales în sezonul rece? Cumva, vremea mă îndeamnă să călătoresc spre alte meleaguri, unde să mă întâlnesc cu elfi, să descopăr magie și vrăjitori, dragoni și direwolves, să urmăresc lupta dintre bine și rău... Înțelegeți, nu? Așadar m-am gândit la o listă cu cele mai bune carti fantasyUnele sunt repere clasice, altele nu, dar toate sunt numai bune de citit.

Cele mai bune carti fantasy de citit pe nerăsuflate

1. A Song of Ice and Fire

Nu pot să nu încep lista de cele mai bune carti fantasy cu altceva decât seria lui Martin. Intrigile complexe, personajele care-ți rămân adânc întipărite în minte, ființele supranaturale, secvențele de luptă, lumea întreagă imaginată de către scriitor... toate aceste elemente fac din seria ASOIAF o serie de citit neapărăt. (pentru fanii serialului  care încă nu au citit cărțile: nu mai ezitați, cărțile sunt muuuuuult mai captivante)

2. The Lord of the Rings

Un clasic în materie de fantasy, de la the one and only Tolkien, seria LOTR trebuie citită neapărat. Ai parte de elfi, hobbiți, pitici, vrăjitori, orci ș.a., ai lupta dintre bine și rău și o lume fantastică de descoperit, so go for it! More Tolkien: The Hobbit, Silmarillion

3. The First Law

Nu pot să nu menționez această serie scrisă de Joe Abercrombie. Aduce a ASOIAF prin violență și imprevizibilitate dar adaugă și umor și un vibe jucăuș.  Personajele principale sunt complexe și complicate și intriga la fel. P.S. Check out și The Shattered Sea de același autor.

4.  The Kingkiller Chronicles

Patrick Rothfuss elaborează o poveste extrem de captivantă despre un tânăr magician care ajunge să fie legendar, prezentată dintr-un timp în care același magician este un om aparent banal și lipsit de puteri.

5. Mistborn

La baza poveștii stă un sistem de magie extrem de complex iar personajele își dezvoltă puterile în încercarea de a elimina regimul represiv și corupt în care trăiesc. P.S. Dacă vrei mai mult Brandon Sanderson citește și The Stormlight Archive.

BONUS

Câteva titluri bonus care merită să fie incluse în lista de cele mai bune carti fantasy:

The Chronicles of Narnia

His Dark Materials

The Sword of Shannara

Gentleman Bastard Sequence

The Earthsea Cycle

Malazan Book of the Fallen

The Once and Future King

The Magicians

The Witcher

The Nevernight Chronicle

Dacă mai aveți sugestii de titluri care pot fi adăugate listei de cele mai bune carti fantasy, le aștept în comentarii. :)