Valentine's Special: Cuplurile noastre preferate din literatură

Nu suntem noi cei mai mari fani ai acestei sărbători împrumutate însă suntem mari fani ai cărților, iar între pagini am întâlnit și povești de dragoste care ne-au rămas în minte. Am întrebat rapid colegii și am strâns o listă de cupluri din literatură pe care le-am desemnat drept preferatele noastre, fiind repetate și sugerate de către toți. Suntem chiar curioși dacă cei aleși de noi coincid cu preferații voștri :)

Nu mă mai lungesc cu povestea din culise și trec direct la subiect: cupluri din literatura care ne-au cucerit iremediabil. 

# Elizabeth și Mr. Darcy

Era imposibil ca faimosul cuplu din Pride and Prejudice să nu fie pe lista noastră. Ne-a plăcut povestea celor doi și iubirea care a înflorit între doi oameni atât de diferiți, care păreau să nu găsească un numitor comun. Ne-am bucurat să vedem că au trecut peste prejudecăți și orgolii și și-au urmat inima.

#Jane Eyre și Mr. Rochester

Rămânem în sfera clasicilor englezi și îi nominalizăm și pe Jane Eyre și Mr. Rochester. O pereche improbabilă, cu obstacole majore de depășit și o iubire suficient de puternică încât să le depășească. Fac greșeli mari amândoi, e drept, dar până la urmă tot iubirea câștiga. cupluri din literatura

# Ron Weasley și Hermione Granger

Vă spun din start că nu sunt de acord cu toată nebunia cum că Hermione trebuia să fie cu Harry. Nope, nope, nope. Știu că și Queen Rowling a declarat că s-a gândit la asta însă eu nu pot să îi văd decât pe Ron și Hermione împreună. Acum că am lămurit acest aspect extrem de important, vă spun că i-am ales pe cei doi pentru că se completează perfect. Hermione îl ajută pe Ron să muncească un pic mai mult, să-și dea silința iar Ron o face să râdă, să se relaxeze și să pună lucrurile în perspectivă. Faptul că sunt prieteni foarte buni contribuie la relația dintre cei doi și faptul că au trecut prin atâtea împreună a solidificat legătura dintre ei.

#Arthur și Molly Weasley

Arthur și Molly reprezintă exemplul perfect de cuplu vechi, statornic, dedicat, care reușeste să treacă prin toate obstacolele vieții. Sigur nu e ușor să crești 7 copii dintr-un singur venit și clar acest lucru poate pune o presiune pe relație, dar cei doi au reușit să creeze o familie iubitoare și un cămin cald, ceea ce este mult mai important decât bunăstarea financiară. Nouă ne place mult de ei și credem că nu suntem singurii.

# Jamie și Claire Fraser

Jamie și Claire au o poveste extrem de complexă și de complicată. Trec peste multe greutăți și dificultăți însă reușesc mereu să se susțină reciproc, să ierte și să meargă mai departe. În contextul lor, faptul că întotdeauna se aleg unul pe celălalt spune multe.

Mențiuni

  • Rysand și Feyre
  • Pip și Estella
  • Elio și Oliver
  • Scarlett și Rhett
  • Heathcliff și Catherine
  • Anna Karenina și contele Vronsky
Suntem siguri că lista ar putea continua, literatura fiind un izvor nesecat de cupluri și povești de dragoste, însă acestea au fost preferatele noastre. Așteptăm în comentarii și părerile voastre, suntem curioși. :)