De ce să citești seria Magnus Chase

Cea de-a treia carte din seria Magnus Chase, Magnus Chase and the Ship of the Dead, tocmai ce a fost publicată. Pentru unii, asta înseamnă că în sfârșit pot citi ce-a mai făcut personajul lor preferat. Pentru alții, asta înseamnă că e momentul potrivit să înceapă să citească seria, pentru că nu au de așteptat între cărți. Evident, mai sunt și cei care se întreabă dacă să citească sau nu această serie- de înțeles, mai ales dacă nu sunt deja fanii lui Rick Riordan și nu au citit alte serii scrise de el. (Percy Jackson, Heroes of Olympus, The Kane Chronicles) Ca atare, m-am gândit la câteva motive pentru care ar trebui să citești  seria Magnus Chase.

1. Ieși din zona de confort

Fiecare dintre noi preferă un anumit tip de lectură. Eu una mă despart cu greu de thrillere psihologice dar presar pe alocuri și câte o lectură care nu se încadrează în acest gen, fie ea ficțiune literară, fantasy, murder mystery, historical fiction și tot așa. Am încercat chiar și  YA, care m-a scos total din zona de confort. Cert este că, indiferent dacă vei constata că nu îți place prea mult ”schimbarea”, este important să te provoci și să descoperi ceva nou.

2. Magnus Chase este un personaj mișto

Mulți s-au temut că Magnus nu va fi decât o copie a faimosului Percy Jackson, ceea ce este departe de a fi adevărat. Magnus este un personaj de sine stătător, complex și fascinant. Îl vei îndrăgi destul de repede pentru că este witty și sarcastic dar și pentru că are valori foarte bine conturate când vine vorba de familie și prieteni. Unde mai pui că ajungi să simți dragostea lui pentru mamă- ceva destul de rar întâlnit când vine vorba de personaje masculine tinere.

3. Mitologia Nordică

Dacă până acum îl asociai pe  Riordan cu mitologia grecilor, află că explorează și mitologia nordică. Afli multe lucruri despre zeii nordici, despre Yggdrasil și Valhalla și te întâlenști cu Thor, Loki, Freya, Frey, Heimdall, Odin și mulți alții.  Dacă ești interesat de mitologia nordicilor nu poți rata această serie.

4. Stilul lui Rick Riordan

Riordan este un maestru al poveștilor și te poartă prin cele nouă lumi cu ușurință, introducând monștri și antieroi într-un ritm alert. Intriga e captivantă, decorul te cucerește iar mitologia e cireașa de pe tort. În plus, personajele sunt diverse și ies din norme: Samirah al-Abbas, fiica lui Loki,  musulmană purtătoare de hijab,  Alex Fierro, fiul lui Loki, un trans-gender, gender fluid teenage shapeshifter, etc.

5. Doza de aventură

Încă de la primele capitole vei simți că ai pornit într-o aventură nebunească pentru a opri sfârșitul lumii (Ragnarok) iar Magnus este compania perfectă pentru a ”naviga” prin toate situațiile dificile. Ai citit seria Magnus Chase deja? Ai vrea să o citești? Spune-ne în comentarii părerea ta despre această serie :)