Top 6 cărți Orange

Orange Prize for Fiction este singurul eveniment anual dedicat exclusiv autoarelor de ficțiune, aducând în fața cititorilor unele dintre cele mai valoroase texte ficționale ale fiecărui an și reușind astfel să alcătuiască o listă de lecturi pe care nu avem voie să le trecem cu vederea . Aflate la cea de-a 17-a ediție, premiile celebrează excelența, originalitatea și cursivitatea textelor scrise de femei din întreaga lume. Lista nominalizărilor din acest an cuprinde 6 titluri, alese din 14 propuse inițial, de un juriu profesionist de primă clasă.  O combinație de titluri ale unor scriitoare debutante sau dimpotrivă, cu ani de experiență în spate, topul Orange Prize for Fiction 2012 se prezintă sub forma unui mix inedit de stiluri, naționalități și vârste, mix în care cu siguranță fiecare pasionat de lectură va găsi cel puțin un volum care să îi meargă la suflet. Locul #6 O carte despre trădare, despre povara loialității și lupta interioară pe care păstrarea unui secret o stârnește. Mistere învăluite în note de jazz, o explozie de culoare și vervă, adunate într-o poveste puțin probabilă care îți face inima să bată mai tare cu fiecare rând. 

Locul #5 O poveste irlandeză în care autoarea aduce în prim plan viața așa cum este, cu toate implicațiile sale, de la legăturile de familie, la gesturile simple care ne trădează, dar mai ales o poveste cu și despre dragoste, presărată cu descrieri prețioase, dintr-o iarnă în care cartea cu secrete a vieții eroinei se deschide în fața cititorilor.

Locul #4 Sfârșitul celui de-al doilea război mondial și începutul comunismului într-o Românie aflată la răscruce, surprinse prin prisma unei prietenii ieșite din tipare, dintre o tânără asistentă și pacientul său surdo-mut, care își împart amintirile cu ajutorul desenelor pe care acesta le realizează.

Locul #3 ”Such an absorbing achievement - Foreign Bodies is what [Henry] James would have called the real thing”, iată ce spune New York Times despre povestea unei lupte neîncetate între trecut și prezent, între vechi și nou, între iubirea trecută și amintirea sa. O carte emoționantă care vorbește despre natura dragostei, despre libertatea regăsită și povara de a nu reuși să te desprinzi de trecut.

Locul #2 Tărâmuri exotice învăluite în mister, provocări ce depășesc orice imaginație, intrigi neașteptate și personaje complexe, toate se îmbină într-o carte plină de suspans și imprevizibil.

Locul #1 Câștigătoare a Orange Prize for Fiction 2012, o relatare originală a Războiului Troian prin prisma unei devastatoare povești de dragoste care te ține cu sufletul la gură, "A hard book to put down.", așa cum potrivit o cataloghează Reader’s Digest.

O selecție de cărți cu și pentru suflet. Vouă care v-a atras atenția? :)