Evenimente Librăria Okian Brașov (20 - 25.04.15)

SEMINARUL KU FILOSOFIE

VINERI, 24 APRILIE – ORA 17.30

Tema: Arta si sens - arta ca mesaj?

Moderator: prof. Adrian Sandu – Colegiul National „ Andrei Saguna”

Informatii despre proiect:

- Seminarul ku filosofie este un proiect privat si un proiect de autor (Adrian Sandu, profesor de Stiinte Sociale la Colegiul „Andrei Saguna”, Brasov);

- Seminarul ku filosofie este un proiect al Asociatiei AIDA Brasov si este derulat in parteneriat cu Libraria Okian din Brasov;

- Toate intilnirile din cadrul proiectului se desfasoara la Libraria Okian din Brasov, str. Muresenilor, nr. 1;

- Proiectul Seminarul ku filosofie se adreseaza elevilor de liceu, indiferent de anul de studiu;

- Elevii participanti primesc la final diplome de participare. Conditia obtinerii diplomei de participare este legata de prezenta: elevii trebuie sa fie prezenti la 8 din cele 13 intilniri alocate desfasurarii proiectului.

SEARA DE FILM

SIMBATA, 25 APRILIE, ORA 17.00

Filmul: The Reader – Cititorul (2008)

Regia: Stephen Daldry

Distributia: Ralph Fiennes, Kate Winslet

afis-SFBv-The-Reader

"The Reader" este inspirat de romanul lui Bernhard Schlink, publicat in 1995, care are la baza povestea unei aventuri dintre un adolescent si o femeie mai in virsta. Atunci cind adolescentul de 15 ani Michael Berg se imbolnaveste de scarlatina si se prabuseste pe strada, este salvat si condus pina acasa de catre Hanna Schmitz, o femeie misterioasa de doua ori mai in virsta decit el. Dupa ce intra in convalescenta, tinarul o cauta pe straina ca sa ii multumeasca pentru ajutorul acordat si intre cei doi incepe o aventura amoroasa pasionala si intensa, care se termina brusc in momentul in care Hanna dispare fara nici o explicatie din viata lui Michael. Opt ani mai tirziu, in Germania de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, Michael Berg - devenit student la drept si urmarind cu interes procesele nazistilor acuzati de crime de razboi - o reintilneste in imprejurari extrem de diferite pe fosta lui iubita care i-a frint inima si l-a parasit intr-o stare de confuzie totala. Acum Hanna Schmitz este judecata pentru o crima hidoasa si, intrucit refuza sa se apere la proces, Michael incepe sa suspecteze faptul ca femeia pe care a iubit-o cu aproximativ o decada in urma ascunde un secret pe care il considera mai rusinos chiar si decit crima.

Seara de film este rezultatul colaborarii dintre Asociatia Visum pentru Educatie si Cultura, Seara de carte Brasov si Libraria OkianBrasov.

Participarea se face in limita a 40 de locuri. Cei interesati se pot inscrie la adresele de e-mail: florin.ifrim@okian.ro, mihai.tatu@visumbrasov.org sau la numerele de telefon: 0728.728.315, 0742.143.766.