James A. Robinson vine la Cluj!

Susținem Fundația Romania One, o fundație axată pe sprijinirea dezvoltării unei societăți civile responsabile,  într-unul dintre cele mai ambițioase obiective sociale pe care ș-i le-a stabilit: Changing Romania one Square Meter at a time. Le ocrotim ambiția pentru că avem încredere că prin pași mărunți și bine organizați, visul unei Românii mai bune nu mai pare atât de îndepărtat. Alături de ei, avem plăcerea de a vă invita la una dintre primele prezentări ale unei lungi serii de discuții organizate periodic, care au ca scop creșterea potențialului economic și social extraordinar din România: „Why Nations Fail”. Una dintre veștile nemaipomenite care vine în susținerea evenimentului este prezența celebrului profesor de la Universitatea Harvard și co-autor al bestseller-ului internațional „Why Nations Fail”.

afis1asmall

Dr. Robinson va împărtăși și va explica, la evenimentul de pe 23 iunie, cum țări precum Botswana și Brazilia s-au extins substanțial din punct de vedere economic și cum acestea oferă națiunii un cadru prielnic pentru dezvoltare, dar și care sunt provocările pe care trebuie să le accepte România în viitor.

Evenimentul este gratuit, are loc la Cluj și înscrierile se pot face accesând link-ul http://romaniaone.eventbrite.com

Why-Nations-Fail

Despre „Why Nations Fail

Scrisă într-un mod briliant și angrenant, cartea răspunde la întrebarea care a frământat mulți experți de alungul timpului: De ce sunt unele națiuni bogate și altele sărace, divizate în funcție de bogăție și sărăcie ,foamete și risipă?

Dl Robinson și domnul Acemoglu (co-autorul cărții) construiesc un caz foarte puternic arătând că răspunsul la această întrebare nu se găsește nici în geografia și cultura unei țări , nici în abundența sau lipsa de resurse naturale, nici măcar în istoria sa, ci mai degrabă într-un ansamblu de factorii denumiți " instituții ". Interacțiune acestor instituții economice, politice și acțiunile pe care ei le crează pentru cetățeni sunt cele care determină prosperitatea indivizilor fiecărei națiuni.