Jamie Cooks Italy: O carte de bucate de avut la îndemână

Jamie Cooks Italy e un must have pentru foodies. Jamie Oliver+bucătăria italiană= love și I must have that cookbook.  Mărturisesc din start că sunt mare fană Jamie Oliver. Îmi place la nebunie stilul lui relaxat de a găti, inventivitatea și creativitatea de care dă dovadă, modul în care amestecă ingredientele cu lejeritate și produce o masă care, presupun, este și delicioasă, nu doar arată bine. Nu am avut încă ocazia de a mânca în unul dintre restaurantele lui dar am mai încercat să urmez rețetele lui și mereu au fost gustoase. Am făcut brownies după o rețetă mega simplă de-a lui și nu că vreau să mă laud, dar au fost atât de bune că aș fi mâncat zilnic din ele. Iar eu nu sunt cea mai pricepută la făcut prăjituri pentru că nu am deloc răbdare cu ele :) Deci, dacă mie mi-au ieșit, înseamnă că rețeta aia e gândită și pentru cei mai puțin talentați la așa ceva. Când am văzut că apare Jamie Cooks Italy, m-am bucurat mai tare decât în alte ocazii când auzeam că mai lansează câte o carte de bucate și motivul e simplu: ador bucătăria italiană. Mi se pare atât de simplă, gustoasă și deloc plictisitoare. Jamie este un fan declarat al acestei bucătării, de aceea mă aștept ca această carte de bucate să fie plină cu rețete delicioase, pe care orice foodie le-ar aprecia. Oliver a strâns 140 de rețete variate: de la antipasti, la supe, paste, risotto până la salate și deserturi precum Limoncello Tiramisu sau Amalfi Lemon Tart. Ca de obicei, rețetele lui vin cu un twist personal. Cartea conține atât rețete super-simple, de zi cu zi, cât și rețete mai complexe, de făcut atunci când vrei să impresionezi. Dacă te numeri și tu printre fanii bucătarului englez și apreciezi gusturile specifice Italiei, Jamie Cooks Italy e cartea de bucate pentru tine. O găsești aici.  Ai mai cumpărat până acum cărțile de bucate ale lui Jamie Oliver? Te declari un fan convins? Hai sa povestim în comentarii. Poți să-mi spui și rețeta ta favorită, nu strică niciodată  ceva idei noi.  Over and out, foodie bookworms!