Noutăți de toamnă de citit dintr-o suflare

Vă zic din start: avem noutăți de toamnă super-mega-mișto. Trebuie citite fără întreruperi și dezbătute apoi intens cu alți cititori. (Sau, mai bine zis, noi așa v-am recomanda) Fiind o ”recoltă” așa bogată, cred că oricine poate găsi ceva care să-i placă, indiferent de preferințele literare.  Eu una am pus ochii pe Uncommon Type a lui Tom Hanks, că-s tare curioasă să văd cum scrie. (în filme îmi place maxim de el) Revin cu opinii după ce o citesc. :) Revenind la noutățile tomnatice, vă las mai jos o listă cu o selecție dintre ele. (mai multe găsiți aici)

Top noutăți de toamnă

1. Turtles All the Way Down, John Green

Cred că toată lumea e la curent cu lansarea, nu? La cinci ani după ce a cucerit lumea cu The Fault in Our Stars, revine cu povestea Azei, care investighează misterul unui miliardar fugitiv alături de Daisy, în speranța că vor primi recompensa considerabilă pusă la bătaie.  O poveste despre prietenie, dragoste, rezistență  numai bună de citit.

2. Magnus Chase and the Ship of the Dead, Rick Riordan

Trilogia lui Riordan care îl are ca protagonist pe Magnus a ajuns la sfârșit. Avem parte de confruntarea finală cu Loki,  ne luăm rămas bun de la zeii nordici și îl însoțim pe erou într-o ultimă aventură. Am povestit mai multe despre seria Magnus Chase aici.

3. Tower of Dawn, Sarah J Maas

Al șasea carte din seria Throne of Glass pune accentul pe povestea lui Chaol și aduce personaje noi, dintr-un nou tărâm. În plus, există și ceva legături romantice, puțină aventură, intrigă politică cât cuprinde și alte ingrediente caracteristice poveștilor scrise de Maas.

4.  The Sun and Her Flowers, Rupi Kaur

După succesul răsunător avut cu milk and honey, Rupi Kaur revine cu o nouă colecție de poezii. Cartea este ilustrată de autoare și este o celebrare a iubirii, în toate formele ei.

5. They Both Die at the End, Adam Silvera

Când doi tineri află că e ultima lor zi de viață, apeleaza la aplicația Last Friend pentru a-și face un prieten nou. Astfel, Mateo și Rufus se întâlnesc pentru o aventură finală, care să însumeze trăirile unei vieți.

Nu uităm nici...

V-am zis că lista de noutăți de toamnă e lungă, nu? Întrebarea cea mare e: ce cărți vă fac cu ochiul? Ce citiți prima oară? Nu fiți sfioși și lăsați-ne comentarii :)