Personaje pe care iubim să le urâm

Hai să recunoaștem: uneori, investim destul de multă energie în lumi ficționale iar asta înseamnă din când în când că ne implicăm atât de mult încât trăim tot ce se întâmplă cu maximă intensitate. Ei bine, asta presupune și că ajungem să dezvoltăm sentimente destul de puternice față de anumite personaje iar acestea nu sunt întotdeauna pozitive… Adevărul e că nu ai cum să nu urăști anumite personaje și că e destul de greu să nu-ți faci publică ura față de ele. (altfel, nu ar fi Internetul plin de exemple)

Cine e pe lista noastră?

# Dolores Umbridge

[caption id="attachment_9292" align="aligncenter" width="500"]tumblr_nuqzjwyk4a1uxb9ydo1_500 Yes. We hate you![/caption] Nu aruncați cu pietre virtuale în mine pentru că aduc din nou în atenție seria Harry Potter! :) Mi se pare că nu am cum să nu o menționez pe femeia oribilă, îmbrăcată în roz, iubitoare de pisici și obsedată de reguli. E rasistă, e iritantă și e detestabilă iar fanii seriei nu au fost timizi în a-și manifesta ura fața de ea, zicând adeseori că este mai rea decât însuși Voldemort. (probabil pentru că ne amintește de vreun profesor teribil sau poate pentru că e foarte ușor s-o urăști.)

#Tom Buchanan

[caption id="attachment_9293" align="aligncenter" width="400"]tumblr_morcnxipxy1riv5bqo1_r1_400 Such a diva[/caption] Foarte mulți își îndreaptă ura spre Daisy Buchanan din The Great Gatsby dar pe lista noastră ajunge Tom. E arogant, egoist și tipicul bărbatului mult prea sigur pe el și pe puterea lui.  Asta ca să nu mai menționăm faptul că o înșeală pe Daisy fără remușcări și nu îl interesează deloc fericirea ei sau a fiicei lor. La drept vorbind, nu ne-ar fi supărat ca el să-și fi găsit sfârșitul în piscină.

#Edward Cullen

[caption id="attachment_9294" align="aligncenter" width="460"]tumblr_n1hz02z0vx1tnaffxo1_500 Poor Cedric.[/caption] What’s not to hate about this guy? În primul rând, este o rușine în rândul vampirilor literari: nu are colți, strălucește la soare, nu se hrănește în mod vampiristic și bate apa-n piuă cu sufletul lui torturat. Bine, nu este ca și când ar fi fost creat de un geniu literar iar saga în sine se află constant în liste de love to hate deși atunci când a apărut a făcut ravagii și chiar a inspirat o altă serie cu  un personaj cel puțin dubios dar care, cumva, a devenit un soi de idol pentru mulți. Mai are rost să zic cine? Hai că zic: Christian Grey.

#Joffrey Baratheon și Ramsay Bolton

[caption id="attachment_9295" align="aligncenter" width="460"]tumblr_n3vlzxsxyh1rllxb8o1_500 Best Tyrion scene[/caption] Prezenți în duet aici deoarece ambele personaje sunt  din ASOIAF și ambele sunt detestate. Încep cu  acest copil-rege răzgâiat care a reușit să enerveze o lume întreagă. Să ne gândim doar la modul în care a procedat cu Ned Stark și cum s-a comportat când și-a așezat posteriorul pe Tronul de Fier. Mare a fost bucuria pe Internet când și-a găsit moartea în nuanțe de mov… [caption id="attachment_9296" align="aligncenter" width="500"]tumblr_n6ju6pvned1qeflvfo1_500 Neither have you, Ramsay.[/caption] Despre Ramsay cred că nu a mai rămas nimic de spus având în vedere că este probabil cel mai evil personaj din serie… poate doar să adaug că ne-a plăcut în mâinile cui și-a găsit moartea. (și în colții cui)

#Katniss Everdeen

[caption id="attachment_9297" align="aligncenter" width="500"] You are welcome.[/caption] La prima vedere, eroina din Hunger Games pare perfectă: se sacrifică pentru binele familiei și dă dovadă de determinare incredibilă. Însă, trebuie să recunoaștem că nu este tocmai un model demn de urmat, fiind în același timp o egoistă care stă și se plânge, lăsându-i pe alții să ia decizii majore. Lista probabil că ar putea continua, dar enough with the hate, că noi iubim prea mult lumea literară.  Dacă nu ești de acord cu noi, să nu fii hater. Mai bine ne spui cine se află pe lista ta, în comentarii.