Plecam la Hollywood!

Recunoaștem, de fapt nu plecăm. Doar ne plimbăm prin epoca de aur a Hollywood-ului, fără să călătorim în timp sau spațiu. Altfel spus, plecăm cu gândul- am mai fost pe acolo și ne place.  Astăzi sperăm să o prindem pe Audrey ( Hepburn, desigur) la un ceai, să povestim despre acea perioadă plină de glamour care ne fascinează… Dacă nu o prindem, e okay, avem cărțile potrivite în arsenal și ne descurcăm și singuri. :)

# Audrey Hepburn

[caption id="attachment_8909" align="aligncenter" width="400"]1953: Belgian-born actor Audrey Hepburn (1929 - 1993) wears a tiara in a headshot still from director William Wyler's film 'Roman Holiday'. (Photo by Hulton Archive/Getty Images) Audrey Hepburn in 'Roman Holiday'[/caption] Dacă tot ne-am gândit la Audrey, începem lista de cărți cu biografia scrisă de Ian Woodward, care explorează nu doar cariera de succes a actriței ci și munca de caritate depusă în cadrul UNICEF, lupta cu cancerul și ultimii ani din viață.

#The Story of Film

Ce-ar fi Hollywood fără filme? Un simplu cartier din Los Angeles. Ca atare, o carte care explică pe îndelete filmul ni se pare un must read în această ”călătorie”. ( poate vrei să te uiți și la documentarul aferent- durează 15 ore :D)

#Classic Hollywood Style

[caption id="attachment_8911" align="aligncenter" width="400"]cinema divas Rita Hayworth and Marlene Dietrich walk in style[/caption] Când spui Hollywood spui atât cinema cât și glamour. Iar stilul vestimentar al marilor staruri a rămas în istorie. Dacă te pasionează și moda, nu numai filmul, cu ajutorul acestei cărți afli totul despre stilul clasic Hollywoodian din 35 de filme din anii 1920-1960.

#Cinema. The Whole Story

O carte care te poartă de la primele proiecții cinematografice până în zilele noastre tehnologizate și îți explică momentele cheie din istoria cinema-ului, filme monumentale și genuri reprezentative. De trecut pe lista TBR. (to be read)

#Of all the Gin Joints

[caption id="attachment_8910" align="aligncenter" width="500"]tumblr_o753sus1131tol83yo1_500 Humphrey Bogart in Casablanca[/caption] Casablanca, anyone? Humphrey Bogart a fost arestat pentru că și-a apărat partenerii de băut într-un bar- partenerii fiind urși panda de pluș. Porecla lui Bing Crosby era Binge Crosby și Natalie Wood s-ar fi lăsat sedusă de Dennis Hopper dacă i-ar fi oferit o cadă plină cu șampanie. Astfel de informații despre 70 de staruri populare, rețete de cocktail-uri preferate de către acestea și povești ascunse din istoria Hollywood-ului- asta vei găsi în Of All the Gin Joints. Când ai cărțile potrivite, poți călători oriunde. Ce zici, vii cu noi la Hollywood? :)