Serii de citit dintr-o suflare

Acum că a venit toamna și ne bucurăm de zile mai reci, de pături groase și ceai cald, de lumânări parfumate aprinse pentru o atmosferă cozy, e momentul perfect să începi câteva serii noi. Dacă ești în căutare de idei, acest articol este pentru tine. :)

Serii de citit dintr-o suflare toamna asta

#A Song of Ice and Fire

Nu pot să nu încep cu seria lui Martin, la fel cum nu mă pot opri din a o recomanda. Dacă ești fan al serialului și încă nu ai citit cărțile, nu mai sta pe gânduri că ai multe de pierdut. Cărțile sunt mult mai detaliate, afli informații interesante despre istoria Westeros și a familiilor de acolo, descoperi locuri și personaje care nu au fost introduse în serial și mai alini puțin dorul de GoT. Ai la dispoziție 5 cărți alături de care să petreci clipe frumoase.

# Harry Potter

Surpriză! Recomand din nou seria asta pentru că sunt Potterhead și pentru că sunt de părere că nu e niciodată prea târziu să-i descoperi magia și să te îndrăgostești de povestea lui Harry și să trăiești alături de el, Ron și Hermione aventuri nenumărate. Te așteaptă 7 cărți, pregătite să te cucerească.

# Outlander

Am mai vorbit și despre această serie aici pe blog, dar merită menționată din nou. Povestea se potrivește perfect cu un fundal tomnatic și te vei îndrăgosti iremediabil de Scoția, de povestea de dragoste dintre Jamie și Claire și toate aventurile prin care trec împreună. Sunt 8 cărți în serie iar Diana Gabaldon a anunțat că va mai scrie încă 2, deci te va ține ocupat ceva timp.

# First Law

O serie fantasy care te va cuceri de la primele pagini. Trilogia lui Abercrombie este recomandată extrem de des cititorilor de fantasy și nu numai, datorită poveștii palpitante și a stilului de scris al autorului. Acțiunea se desfășoară într-un tărâm medieval și-ți va transmite ceva Game of Thrones vibes, dar mai important, te va captiva.

# The Accursed Kings

O serie de ficțiune istorică, alcătuită din nu mai puțin de 7 romane. George R.R. Martin spunea despre seria lui Droun că este the original Game of Thrones și că s-a inspirat din ea pentru propriile romane. Seria are tot ce-ți dorești: istorie, politică, comploturi, regi medievali, lupte religioase, adulter, crime și lista poate continua.

#The Farseer

O trilogie ce îl are în centrul atenției pe fiul bastard al unui rege, fiu care se antrenează să fie asasin și care încearcă să protejeze tronul de unchiul care îl dorește pentru el în timp ce regatul este atacat din exterior de Raiders, care transformă oamenii în ființe asemănătoare unor zombie. Ai la dispoziție 3 cărți pentru a descoperi mai multe despre această lume fantastică.

#Millennium

Strecor aici și o serie scandinavian noir, pentru cei ce preferă să citească thrillere în detrimentul fantasy sau a ficțiunii istorice. Eu am devorat această serie acum ceva timp și rămâne una dintre preferatele mele, mai ales pentru că mi-a deschis apetitul pentru scriitorii nordici și stilul lor. Povestea este întortocheată, dură și pe alocuri violentă iar personajele sunt foarte bine conturate. Lisbeth Salander este una dintre cele mai faine tipe din literatură, după părerea mea umilă. Cred că aceste serii sunt mai mult decât suficiente pentru a te ține ocupat toamna asta, nu ești de acord? Dacă le-ai citit deja, felicitări! Ne poți ajuta cu sugestii în comentarii, sunt mereu apreciate.