Zoella si al ei club de lectura. Ce titluri recomanda

Recunosc. Din când în când, arunc un ochi pe canalul Zoellei. Starul YouTube-ului își merită subscriberii, zău. E simpatică și autentică în fața camerei iar videoclipurile ei sunt mereu drăguțe și faine de urmărit. Așadar, când Zoella a filmat un video dedicat cărților, am dat fuga pe canalul ei și m-am uitat cu interes. Deloc surprinzător, după cum spune și ea, selecția de cărți este din zona Young Adult.  Zoella a ales  cărți ușor de citit, perfecte pentru zilele de vară, când vrei să te relaxezi alături de o carte și o limonadă rece.  Fără să vă mai povestesc altceva, trec la lista de cărție alese de către Zoella pentru al ei book club.
  1. All the Bright Places18460392

All the Bright Places este o poveste frumoasă despre o fată care învață să trăiască de la un băiat care își dorește să moară. Finch se gândește constant la metode de suicid, dar mereu găsește motive să rămână în viață, în timp ce Violet numără zilele până la absolvire, moment în care, crede ea, începe viața. Atunci când doi se întâlnesc, începe o poveste emoționantă despre dragoste, viață, moarte și pierdere. Atât vă zic despre Finch: este un personaj interesant.

2.   We Were Liars

51lepwclQ1L O insulă privată. O familie înstărită. Un grup de prieteni. (un grup de mincinoși) Un accident misterios, intrigi, minciuni peste minciuni și relații încercate de povara secretelor. Cady Sinclair este victima unui accident despre care nu știe prea multe și acum își trăiește zilele într-o confuzie alimentată de pastile. Ajunsă pe insula copilăriei sale alături de cei 3 prieteni mincinoși, Cady caută răspunsul la întrebări care o macină. O poveste cu iz melancolic, despre adevărul din spatele vieților privilegiate și minciunile pe care ni le spunem ca să trăim cu noi înșine.

3. Everything, Everything51HR3wsrKrL

Madeline este alergică la lumea din jurul ei. Își petrece zilele în singurătate și izolare, fără să fi ieșit măcar din casă în cei 17 ani ai ei. Când Ollie se mută în casa de alături și îi dă adresa lui de instant messaging, Maddie începe să iasă din bula ei. O poveste despre curajul de a ieși din zona de confort, despre dragoste și inimi frânte.

4. Fangirl416TWMc56dL

Cath and Wren sunt gemene identice și fac totul împreună. Sau făceau, până să ajungă la universitate. Acum, drumurile lor se despart: Wren vrea să petreacă iar Cath vrea să învețe. Așadar, Cath se vede nevoită să fie pe cont propriu și să-și dezvolte propria identitate, fără a mai fi doar o extensie a surorii ei. Este o poveste inspirațională cu care te poți identifica, care tratează și probleme precum anxietatea socială.    

5. Billy and Me16112830

O poveste romantică despre viață, prieteni, iubire și faimă. Sophie May locuiește într-un sătuc și lucrează înr-un magazin de ceai. S-a ferit toată viața de atenție însă când îl întâlnește pe Billy, un actor de succes cu aspirații înalte, se trezește aruncată în lumea crudă a showbiz-ului. De aici decurg problemele care te fac să te întrebi: vor rămâne împreună?

6. The Sky is Everywhere81SM809ZKiL

Lennie trăiește în umbra surorii ei Bailey și îi place. Dar când Bailey moare, este expusă deodată unor probleme cu care nu a mai avut de-a face. Pe lângă durerea cauzată de pierderea bruște a surorii ei, Lennie se confruntă și cu o alegere dificilă: trebuie să aleagă dintre doi băieți. Unul o ajută să uite în timp ce celălalt îi oferă alinare. Cum să aleagă?

7.  Beautiful Broken Things9781509803538

Povestea urmărește un an din viața adolsescentei de 16 ani pe nume Caddy. În acest an, ea își propune să nu mai fie timidă, să fie un elev bun și să fie interesantă. O constantă în viața ei este Rosie, prietena ei cea mai bună. Însă Rosie este la altă școală și în timp ce Caddy o pune mereu pe primul loc, în viața lui Rosie își face apariția Suzanne: o fată frumoasă, de treabă și amuzantă. ( cu un secret ascuns, bineînțeles) Autoarea examinează într-un mod credibil dinamica dintre fete cu ajutorul unor personaje bine conturate, cu care te poți identifica. Ce zici? Ai citi vreo carte din clubul de lectură al Zoellei?