10 locuri din Brașov perfecte pentru citit

Pentru cine nu știe deja, noi cei de la Okian suntem made in Brașov. Și, dacă ne întrebați pe noi, Brașovul este unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Combinația de centru istoric și extrem de multă verdeață (parcuri, pădure, Tâmpa) este armoniosă și atât de liniștitoare. Ce să mai, e un oraș numai bun în care să te pierzi într-o carte, după ce ai bătut străzile și cărările în lung și-n lat.

Iată cele 10 locuri la care ne gândeam

Unele sunt poate un pic zgomotoase (Cercul Militar este aproape de o intersecție majoră, Piața Sfatului este mai mereu plină de lume). La altele se ajunge cu ceva efort (Postăvarul sau Poiana Mică - dar există mereu soluția mașină sau telecabină, deși parcă e păcat). Unul poate părea de-a dreptul creepy, până când o să vedeți cât de vesel arată în poză. Un lucru e sigur însă: fiecare are un șarm aparte și îți poate oferi un mic spațiu doar al tău, în care să te retragi cu lectura preferată.

1. Parcul Central

(sub catedrala copacilor)

2. Poiana Mică

(cu un picnic lângă) poina-mica

3. Cimitirul de pe Dealul Cetății

(într-o zi cu soare) cimitir

4. Cetatea

(pe o păturică) cetate

5. Băncuțele de la Cercul Militar

(în susurul fântânii)

6. Postăvarul (Poiana Ruia)

(mai jos de cabană)

7. Masa din geam de la Bistro de l'Arte

(cu un pahar de vin roșu sec) bistro-del-arte

8. Piața Sfatului

(ignorând zumzăiala turiștilor) 1535637_10202928363410478_6887075698302854557_n

9. Băncuțele de pe Aleea de sub Tâmpa

(poză care să nu fie de îngheț n-am avut...) alee

10. Librăria Okian Brașov :-)

(printre rafturi cu bunătăți) Libraria Okian Brașov Ce alte recomandări din frumosul nostru Brașov mai aveți? În cazul în care vă întrebați, toate pozele sunt de pe contul nostru de Instagram. Poate ne dați și-un follow ;-) dacă v-au plăcut.