100 de cărți de citit într-o viață

100 de cărți de citit într-o viață este un top subiectiv pe care l-am alcătuit din preferințele noastre personale, dar și cu un ochi către alte liste de acest gen de la surse de încredere în domeniu, cum ar fi Goodreads, The Guardian Books sau The BBC. Este un top compus atât din cărti de ficțiune, cât și de non-ficțiune, care cuprinde autori clasici, moderni, dar și contemporani. Nu este nicidecum un top fix. Există pe site de mai bine de un și de atunci am mai adăugat / scos cărți. Este un top care reflectă prezentul, dar și trecutul; care se vrea mai degrabă un ghid, nu o ierarhie. Sperăm să vă folosească, să vă dea idei și să vă ofere inspirație. 100 de cărți de citit într-o viață

Când am ales cele 100 de cărți de citit într-o viață am încercat să propunem o selecție variată și eclectică de romane și ne-am orientat spre cărți care:

100 de cărți de citit într-o viață

Nu ne-am dat în lături nici de la ficțiunea populară și v-am propus mai multe titluri din zonele:

Avem bineînțeles și literatură pentru copii (The Secret Garden, Alice's Adventures in Wonderland, The Adventures of Huckleberry Finn). 100 de cărți de citit într-o viață Dar și ficțiune literară, care poate este mai greu de digerat, dar n-ar trebui să lipsească din listele noastre de lectură (Infinite Jest, Things Fall Apart, Swing Time, A Gentleman in Moscow, Middlesex sau The Underground Railroad).

În materie de non-ficțiune am ales

100 de cărți de citit într-o viață 100 de cărți de citit într-o viață este un top în continuă schimbare la care vă rugăm să contribuiți cu sugestii mai jos în Comentarii. Hai să-l facem de 200!