Bucuriile mărunte ale unei cărți de bucate

Fiecare început este întâmpinat cu gânduri de mai bine. Pragul fiecărui an nou este trecut cu speranța că planurile vor deveni realitate, că viața ne va duce acolo unde visăm să ajungem, că fericirea va ajunge, în sfârșit, la noi. Și se poate. Depinde numai de noi ca anul în care pășim să fie mai bun, să fie, poate, cel mai bun din viața noastră de până acum, iar fericirea aceasta, a celui mai bun an, este construită din bucurii mărunte și momente frumoase. Ei bine, tocmai pentru că bucatele alese însoțite de oameni dragi reprezintă una dintre aceste bucurii, vorbim săptămâna aceasta despre cinci cărți pline de savoare și inspirație culinară. #1 O carte de bucate regală – în adevăratul sens al cuvântului. Un exemplu deosebit de ospitalitate, în care tradiția, cultura, frumusețea, calitatea și experiența se îmbină elegant, pentru a veni în ajutorul oricărei gazde, fie ea purtătoare de coroană regală sau nu. #2  Un desăvârșit tezaur gastronomic ce surprinde esența artei culinare românești, prezentând, deopotrivă, rețete simple, specifice diferitelor zone geografice ale României, rețete cu dichis, sofisticate, vinuri și alte băuturi tradiționale.

#3 O carte a bucătăriei românești cu tot ce are ea mai bun. O carte a bucătăriei autentice, a cărei esență e greu de surprins în cuvinte. O carte care îmbină gustul, tradiția și cultura, cu un vin bun și o poveste, scrisă într-un fel aparte.

#4   Rețete autentice românești sau preparate preluate din bucătării internaționale și adaptate în cea românească, realizate din produse naturale, neprelucrate industrial și aflate la îndemâna oricui, de la începători, la maeștri în arta culinară.

#5   Cartea de bucate a românilor, în paginile căreia stă secretul din gustul mâncării de acasă, acea carte care nu este doar utilă, ci care trezește și hrănește amintiri și nostalgii.

O selecție de cărți pentru începători sau cunoscători, pentru zilele când ne grăbim sau cele în care suntem liberi, pentru momente speciale și amintiri construite alături de cei dragi.