Cine nu are creioane de colorat, să-și cumpere

De câteva luni încoace a apărut o nouă modă: cărțile de colorat pentru oameni mari. La început am fost sceptici, știam că abia de la vârsta a treia în sus începi să te reîntorci în copilărie. Dar pentru că aveau un succes răsunător, ne-am hotărât să nu mai fim așa negativiști și să ne documentăm puțin. Ce am aflat ne-a dat speranță.

Tot mai mulți oameni își reevaluează stilul de viață. Nu mai sunt mulțumiți să accepte rutina casă-serviciu-casă-somn (cu niște televizor aruncat în mixtură). Caută, și pe bună dreptate, momentele de grație din existența zilnică și repetitivă. Momente care au existat din totdeauna, era nevoie doar de dorința de a le descoperi. Este vorba despre ceea ce americanii numesc mindful living. Adică un stil de viață care se concentrează pe micile bucurii, pe liniște sufletească și împăcare cu sinele, pe gratitudine față de ceea ce avem și față de apropiați, pe generozitate. Căutăm tot mai des acele situații care ne permit să ne manifestăm propria personalitate prin activități creative, prin participarea în comunitate, prin spirit de inițiativă. Acesta este și unul dintre motivele pentru care mișcarea DIY (Do It Yourself) este atât de răspândită. Pentru că ne dorim ca lucrurile care ne înconjoară să ne poarte amprenta. Să ne putem mândri că sunt făcute de mâna noastră și prin urmare cu atât mai valoroase.

În tot acest nou sistem de valori, cărțile de colorat pentru adulți și-au găsit foarte repede locul. Tocmai pentru că oferă atât de multe beneficii:

  • îți permit să-ți manifești creativitatea

  • îți oferă satisfacția unui rezultat final cu valoare estetică

  • sunt terapeutice pentru că atunci când te concentrezi pe activitatea de a colora, mintea atinge momente de relaxare și visare, care favorizează gândurile pozitive și ideile noi

  • funcționează ca un remediu natural anti-stres

Iată deci că, deși la început am ridicat o sprânceană condescendentă, acum suntem curioși ce efect va avea asupra noastră acest tip de activitate. Trebuie să fie foarte plăcut să încetinești ritmul nebun al vieții de zi cu zi, să te tragi deoparte și să-ți acorzi câteva momente liniștite, personale, creative și relaxante. Dacă vă tentează, avem aici o listă cu cele mai de succes cărți de colorat pentru adulți. Iar dacă vreți să citiți mai multe pe acest subiect, vă recomandăm acest articol (în engleză) de pe Huffington Post.