Ce cărți ar trebui să citești în funcție de serialele preferate

Dacă ai nevoie de puțin ajutor în a alege următoarea carte de citit, ești în locul potrivit. Ne-am gândit să îți recomandăm câteva cărți în funcție de serialele tale preferate.  Ți-am stârnit curiozitatea? Uite ce ți-am pregătit. :)

1. Supernatural

[caption id="attachment_9441" align="aligncenter" width="500"] *swooning*[/caption] Fanii Supernatural vor citi cu plăcere American Gods de Neil Gaiman. De ce? Pentru că povestea este similară: parcurgi America alături de un personaj care se confruntă cu tot felul de zeități care au informații despre el la care el nici nu visa. Seamană cu povestea lui Sam, nu? În plus, mitologiile diferitelor popoare ajunse pe tărâm american se împletesc frumos sub tutela lui Gaiman. Check it out!

2. Game of Thrones

[caption id="attachment_9442" align="aligncenter" width="500"]tumblr_o6t69incvn1ttmmmeo1_500 we <3 Tyrion[/caption] Presupunem că ai citit deja seria lui Martin, A Song of Ice and Fire. Dacă nu, ăsta ar fi primul pas. Apoi te poți delecta cu The Kingkiller Chronicle de Patrick Rothfuss.  Centrată pe viața lui Kvothe, trilogia lui Rothfuss  îmbină istorisirile mai multor personaje cu diferite fire narative și temporale, care aduc lumină asupra lui Kvothe și a trecutului său. Noi zicem că merită să o citești.

3. American Horror Story

[caption id="attachment_9443" align="aligncenter" width="500"]large-1 hot as fire, cold as ice.[/caption] Dacă ești fan AHS, există o multitudine de romane horror pe care să le poți citi. Noi îți recomandăm unul singur, dar care sigur te va cuceri: Something Wicked This Way Comes de Ray Bradbury. Circul ajunge în orășelul unor băieți de 13 ani care ajung să îl cunoască pe Mr. Dark, liderul circului, care ascunde o putere nebănuită de a le împlini oamenilor cele mai adânci dorințe. Cu un preț, desigur. Elemente fantasy și horror+ experiențe dubioase+personaje creepy=  carte perfectă pentru fanii AHS.

4. The Big Bang Theory

[caption id="attachment_9444" align="aligncenter" width="500"]adorable Leonard adorable Leonard[/caption] Pentru cei care iubesc comedia care îi are în prim plan pe mega-inteligenții-oameni-de-știință-care-nu-prea-se-descurcă-în-contexte-sociale, avem o recomandare pe măsură: The Rosie Project de Graeme Simsion. Don Tillman este profesor de genetică, organizat până în măduva oaselor într-un efort de a se îmbunătăți și de a-și reduce ineficiența, este inteligent, arată bine dar  nu poate avea o relație romantică și nu înțelege de ce. Așadar, realizează un chestionar care să îl ajute să găsească partenara potrivită...

5. Downton Abbey

[caption id="attachment_9445" align="aligncenter" width="500"] Long live Maggie Smith[/caption] Pentru fanii dramei englezești mergem pe mână clasicilor și recomandăm: Jane Eyre de Charlotte Bronte. O poveste romantică, întunecată, plină de secrete și răsturnări de situație, perfectă pentru cei care savurează povestea acestui serial.

6. Doctor Who

[caption id="attachment_9446" align="aligncenter" width="500"]Peace out Peace out[/caption] Fanii Doctor Who vor savura cu siguranță The Hitchhiker's Guide to the Galaxy de Douglas Adams. Călătorii în spațiu, extratereștrii witty și britanici charming fac din HGTTG o carte perfectă pentru Whovieni. P.S. Adams chiar a scris pentru Doctor Who așa că e the perfect fit.

7. Sherlock

[caption id="attachment_9447" align="aligncenter" width="500"]let's solve some cases let's solve some cases[/caption] Hai să recunoaștem. Sherlock (personajul) a impresionat încă de la primele povești scrise de Sir Arthur Conan Doyle iar de când a fost adus la viață de Benedict Cumberbatch a câștigat noi fani. Presupunând că ai citit deja poveștile mai sus menționate, îți recomandăm The Cuckoo's Calling de Robert Galbraith. Detectivul Strike aduce aminte de Sherlock iar secretara sa de Watson. Plus că povestea te captivează repede.

8. Grey's Anatomy

[caption id="attachment_9448" align="aligncenter" width="500"]*missing McDreamy* *missing McDreamy*[/caption] Fanii dramei medicale vor aprecia cu siguranță My Sister's Keeper de Jodi Picoult. Dramă cât cuprinde, decizii medicale importante și relații între personaje care te fac  să scapi o lacrimă. (din când în când) Dacă ar scrie Shonda Rhimes și ficțiune, ne-am declara mulțumiți.

9. Gilmore Girls

[caption id="attachment_9449" align="aligncenter" width="495"]the gilmore recipe for wallowing the Gilmore recipe for wallowing[/caption] Gilmore Girls revine în curând cu patru episoade speciale dar dacă vei avea nevoie de o extra doză după ce le-ai văzut, îți recomandăm să citești The Museum of Heartbreak de Meg Leder. Personajul principal, Penelope, construiește un muzeu dedicat inimii frânte. Nu putem să nu ne gândim de câte ori fetele Gilmore au suferit din cauza iubirii...

10. Stranger Things

[caption id="attachment_9456" align="aligncenter" width="500"] Where are you?[/caption] Cine nu a devorat serialul ăsta până acum, să o facă! Cine l-a devorat deja, să se consoleze cu cărți până când apare sezonul 2. Avem două recomandări în acest caz. Dacă ți-a plăcut partea creepy din Stranger Things, am zice să citești The Boy Who Drew Monsters de Keith Donahue. Povestea băiețului și a desenelor sale sigur te va ține interesat. Dacă ai apreciat mai degrabă omagiul adus anilor 80, am zice să citești Ready Player One de Ernest Cline și vei fi teleportat în trecut. Momentan, acestea sunt recomandările noastre. Dacă serialul tău preferat nu a fost inclus în listă, lasă-ne un comentariu și ne vom strădui să îți recomandăm o carte potrivită. Over and out, bookworms!