Ce să cauți la convenția East European Comic Con 2017

1. Pe adolescentul din tine, chiar dacă ai trecut de mult de vârsta aceea.

Pentru mine e ca și cum m-aș întoarce în timp. Iar la intrare o și văd pe maică-mea cu un platou de amandine proaspăt buchisite în brațe, ridicând instinctiv o sprânceană la vederea mea. Am să-ți arunc tenișii ăia într-o zi. Părul tău a văzut un pieptene în ultima săptămână? Cum naiba ai putut să ieși din casă așa boțită toată? Nu știu ce naiba e în capul tău, Corina. Zău că nu știu. Așa că, posibil viitor copil / adolescent din viața mea și a soțului meu, bring it on. Te aștept cu aceleași alegeri neinspirate în haine și încălțări, un istoric bogat al lungimilor, formelor și culorilor părului, te pot pune la culcare cu o poveste despre katana, codul Bushido, hikikomori, trupe hardcore punk japoneze, sau J-Pop, sau K-Pop, sau nu-cred-că-există-și-așa-ceva Babymetal, Death Note (manga, anime și film), Ghost in the Shell (dacă te aud rostind Scarlett Johansson te dezmoștenesc) și Studio Ghibli (da, „motanul” ăla din lego din bibliotecă ținând o umbrelă este Totoro), o să-ți turui una și bună despre cum singurul film clasic cu super-eroi scos de industria americană este Batmanul lui Tim Burton, și multe și mai câte.

2. Cosplay

Sau cum să te pierzi cu adevărat într-un univers fictiv. Pentru unii este simplu, pentru alții, este o muncă de luni de zile, în funcție de complexitatea personajului preferat. Poți să arunci pe tine o pereche de pantaloni scurți și un tricou albastru, să-ți îndeși pe cap o căciulă albă cu urechi, să furi ghiozdanul verde și sabia de jucărie a fratelui tău mai mic și gata – ești un Finn oacheș în căutarea prințesei Bubblegum. Pentru alții, e un adevărat test de îndemânare și anduranță. Pentru cei pasionați sfatul nostru este - pe lângă pregătiți-vă dinainte discursul pentru mame, prietene sau soții mirate de cum alegeți să ieșiți “în lume” - go big or go home, mai ales că EECC îți dă șansa să te califici la competiția European Cosplay Gathering (ECG) și să reprezinți România la finala din Franța din iulie anul acesta. Invitați speciali: Kairi (din poza alăturată), Mirai, Keiko-Z.

3. Actori din serialele preferate

Norocul nostru că Game of Thrones nu duce lipsă de personaje – anul acesta ai șansa să vezi adevărata față a lui Jaqen H'ghar și s-o întrebi pe ascuns pe Meera Reed dacă este sora geamănă a lui Jon Snow. Alți actori invitați: Craig Parker (Haldir din The Fellowship of the Ring și The Two Towers, Gaius Claudius Glaber din Spartacus), Nathaniel Buzolic (Kol Mikaelson din The Originals / Vampire Diaries), Christopher Judge (Teal'C din Stargate SG-1), Jefferson Hall (Torstein din Vikings, Thorne Geary din Taboo).

4. Merchandise cu ce vrei tu și bineînțeles, standul Okian ☺

La EECC poți găsi tot ce vrei și ce nu vrei, pentru toate gusturile, pentru cunoscători sau doar curioși, pentru cei de modă veche sau cei care țin pasul cu orice mișcă. And if reading is your superpower, te așteptăm cu ceva kriptonită și uneltiri viclene acunse printre paginile celor mai căutate benzi desenate și romane grafice (Batman, Deadpool, Tokyo Ghoul, Death Note, Watchmen ș.a.), titluri fantasy și SF (World of Warcraft, seriile Metro, Witcher, Assassin’s Creed, Harry Potter and the list goes on, nu uita să arunci un ochi pe Norse Mythology a lui Neil Gaiman în pregătirea pentru noul Thor: Ragnarok), albume și enciclopedii (vrei să înveți să desenezi manga sau în stilul Marvel, să cunoști istoria DC Comics sau să descoperi secretele lui Doctor Strange? - we got you covered), cărți de colorat cu personajele preferate și multe, multe altele. Totul va fi la reducere, așa că… power up!

5. Zona de gaming

Dacă frunzăritul cărților te-a epuizat fizic, dă o tură în zona de gaming, unde îți poți pune mintea la încercare cu alți pasionați de board games. Te așteaptă câte un elf, uriaș, dragon sau vrăjitor la fiecare colț de masă. … și noi, de altfel, pierduți prin lumile noastre imaginare. La Romexpo București, între 5-7 mai. Pentru mai multe detalii intră pe comic-con.ro.