Ce să citești în funcție de casa Hogwarts

Dacă ești fan Harry Potter, cu siguranță ai parcurs (cel puțin o dată) testul de sortare de pe Pottermore și ai aflat în ce casă ești. Eu una l-am făcut de mai multe ori și până anul ăsta, am fost mereu sortată în Hufflepuff. Se pare însă că acum sunt mai curajoasă, căci m-a trimis în casa lui Harry.  By the way, acum există și testul pentru Ilvermorny- un Hogwarts american prezent in Fantastic Beasts and Where to Find Them. (eu l-am făcut deja și e total diferit de cel pentru Hogwarts. Se pare că în State sunt Horned Serpent :-) ) Cert este că, indiferent de casă, există cărți perfecte atât pentru curajoșii Gryffindors cât și pentru loialii Hufflepuffs, ambițioșii Slytherins și inteligenții Ravenclaws. Noi îți recomandăm câteva lecturi pentru fiecare casă Hogwarts.

# Cărți pentru Gryffindors

gryff Probabil că un Gryffindor și-ar petrece mai degrabă timpul căutând noi aventuri și descoperind noi metode de a-și testa limitele. Dar chiar și el are nevoie de câteva ore de liniște, cu o carte bună care ii satisface nevoia de aventură.

# Cărți pentru Hufflepuffs

huffle Cei din casa Hufflepuff sunt, general vorbind, niște simpatici. Sunt loiali, prietenoși și nu le este frică să muncească pe brânci pentru ceea ce-și doresc. Suspectez și că nu le este rușine să citească povești romantice fără a le numi guilty pleasures și că nu se sfiesc să plângă cu o carte emoționantă în brațe.

# Cărți pentru Ravenclaws

rav Cei cu mințile ascuțite apreciază cu siguranță o lectură care le dă de gândit, pe care o analizează apoi din toate unghiurile și o dezbat cu intensitate până când simt că nu le mai ascunde nimic și pot răspunde la orice întrebare despre ea.

# Cărți pentru Slytherins

slyt Deși au o reputație cam proastă, nu toți cei din casa Slytherin sunt niște oameni lipsiți de scrupule. Printre ei mai există și bookworms care citesc cu aceeași pasiune pe care o arată și când au o misiune de dus la bun sfârșit. În plus, cei din această casă se pot lăuda și cu inteligența lor, așadar să nu vă mire că îi veți vedea din când în când lăsând deoparte ghidul de cucerire al lumii și citind cărți mai serioase. Odată recomandate cărțile, nu rămâne decât să întreb: tu în ce casă ești? :)