Tea+Books= Eternal Love

Majoritatea cititorilor au deja obiceiuri bine stabilite pentru orele de lectură: stau într-un locșor cozy, se așează într-un anume fel, ronțăie ceva bun și au invariabil lângă ei o cana aburindă cu o licoare delicioasă, fie ea cafea sau ceai. Sună cunoscut? Recunoaștem, noi ne încadrăm în categoria celor care savurează un ceai, de aceea ne-am gândit că ar fi interesant să propunem câteva combinații reușite (credem noi) de ceaiuri și genuri literare. tumblr_o81jyqxaa81rnx2kbo1_400

#Ficțiune clasică și Earl Grey

Un clasic pentru clasici, nu? Ceaiul Earl Grey este un ceai cu tradiție, îndrăgit de mulți și consumat cu plăcere în multe părți ale lumii. Merge de minune cu un clasic (mai ales cu unul în engleză) și îți oferă și energie, ca să nu te oprești din citit. Încearcă să îl prepari cu lapte, nu vei regreta.

#Fantasy și Rooibos

Un gust dulceag se potrivește de minune cu aventurile dintr-o lume fantastică în care, adesea, se întâmplă lucruri mai puțin plăcute sau de-a dreptul violente. Nouă ne place ceaiul Rooibos  și zicem că e perfect atunci când citim cărți precum cele din seria ASOIAF. ( ce bine o să meargă cu Winds of Winter…<3)

#Thriller și ceai verde/de ghimbir

Aici propunem două variante pentru că există două tipuri de cititori de thrillere: cei care au nevoie de ceai verde pentru a se energiza și a devora cartea cât mai repede, curioși să afle dacă au dreptate cu privire la desfășurarea acțiunii și cei care au nevoie de un ceai liniștitor, precum unul de ghimbir și portocale, pentru a nu fi afectați prea tare din cauza celor descrise în carte. Indiferent de tipul în care te încadrezi, un ceai bun nu poate să lipsească de lângă un thriller captivant. tumblr_nwwh29gatm1twbgpzo1_1280

#Romance și ceai de fructe

Cărțile romantice se înțeleg bine cu ceaiurile dulci și gustoase de fructe, mai ales cu un ceai ce combină mai multe flori și fructe. Aroma delicioasă a ceaiului subliniază frumos romantismul lecturii și te ajută să intri în atmosfera cărții.

#Young Adult și ceai alb

Când citești despre lumi distopice și personajele se confruntă cu situații dificile, care te înspăimântă, e nevoie de un ceai gustos și reconfortant. Noi credem că un ceai alb aromat  e o alegere potrivită, mai ales dacă acea infuzie conține ananas, merișor și lemongrass. Dar tu? Ce fel de ceai bei atunci când citești?