Cum să pierzi vremea productiv

Știm că acest titlu este un oximoron, dar citiți în continuare și vă promitem că are sens.

Dacă v-ați simțit vreodată vinovați că în loc să faceți treabă, leneviți aiurea, vă asigurăm că nu e cazul. Aceste momente în care ne rupem din cotidian sunt foarte importante, pentru că ele ne permit să ne deconectăm și să privim lucrurile dintr-o perspectivă calmă. Cine se poate desprinde din agitația zilnică va constata că va judeca problemele mai obiectiv, își va accesa mai ușor propriile resurse creative și va ajunge la idei și concluzii noi.

Vă propunem câteva variante de dolce far niente cu folos:

  1. Începem cu evident, cititul pentru plăcere. Avantajele sunt nenumărate: dezvoltarea vocabularului, îmbunătățirea memoriei și a gândirii logice, creșterea nivelului de inteligență emoțională, abilități empatice mai bune... și lista poate continua.

  2. Cărțile de colorat pentru adulți sau relaxare prin migală, culoare și educarea răbdării. Mai multe detalii aici.

  3. Completarea zilnică a unui jurnal. Despre beneficii aici.

  4. Plimbări prin natură: aer proaspăt, mișcare și mult verde și albastru (cele mai relaxante culori pentru ochi).

  5. Visatul cu ochii deschiși: o activitate extrem de importantă, sunt momentele în care îți pot veni cele mai bune idei.

  6. Jocuri pe calculator sau telefon: în doze mici funcționează ca un resort împotriva stresului.

  7. Spa la tine acasă, cu tot tacâmul: lumânărele, spumă de baie, bețigașe aromate, felii de castravete pe ochi. Relaxare 100% și încărcarea bateriilor pentru ziua următoare.

  8. Pinterest. O să găsești tot felul de soluții Do It Yourself pe care le poți implementa apoi la tine acasă.

  9. Trasul de un suc la o terasă împreună cu cel mai bun prieten. Nimic nu se compară cu leneveala în doi, iar conversațiile lejere pot duce uneori la cele mai interesante concluzii.

  10. Ceai. N-o să contenim niciodată să lăudăm virtuțile unei cești de ceai savurată cum se cuvine și pe îndelete. Merge bine cu punctul numărul unu. Aici niște inspirație.

De fapt, cel mai important lucru de reținut din lista de mai sus este că pentru propria sănătate mintală trebuie ca din când în când să îți oferi câte o bucățică de timp care să-ți aparțină în totalitate și al cărei beneficiar exclusiv să fii tu. Din aceste mici momente de grație te vei hrăni apoi în activitățile zilnice de la serviciu / școală și de acasă.