Cum să-ți convingi apropiații să citească mai mult

Cam orice cititor înrăit se transformă la un moment dat într-un misionar al lecturii. Este de altfel singura formă de prozelitism cu care suntem de acord. Pentru că pasiunea pentru carte este a tot consumatoare, constați că vrei s-o pogori și asupra altora. Așa că începi să te întrebi ce tactici și măsuri e cazul să aplici ca să-ți convingi familia și prietenii să te urmeze pe calea cea dreaptă.

Ca de obicei, Okian vine în ajutor cu șapte sfaturi viclene despre cum să vă convingeți apropiații să citească mai mult:

 

1. Când îți vin prietenii în vizită, lasă discret câte o carte cu copertă incitantă undeva la vedere, astfel încât să nu poată fi ignorată.

2. Când mergi tu în vizită, ia mereu câte o carte cu tine și ai grijă să-ți cadă “accidental” din rucsac sau poșetă. 3. Când discutați despre o ecranizare de succes, lansează-te într-un discurs pasionat despre cât de bună e cartea față de film. 4. Vorbește-le despre cărți care au legătură cu un domeniu care îi interesează deja. Asta înseamnă să te documentezi puțin, ca să vezi ce titluri s-ar potrivi cu pasiunile lor. 5. Când ieșiți în oraș, insistă să te însoțească în librărie; nu stai decât 5 minute! 6. Trimite-le recenzii interesante pe mail sau articole despre cărți și lectură. 7. Ori de câte ori ai ocazia, fă-le cadou o carte.  

De fapt noi sperăm să nici nu aveți nevoie de aceste sfaturi, pentru că sunteți deja înconjurați de rude și amici care citesc la fel de mult ca și voi. Dar, oricare ar fi situația, suntem curioși: ce altceva ați mai adăuga în lista de măsuri de convingere mai sus?