Dacă ți-a plăcut Gone Girl, o să citești pe nerăsuflate următoarele cărți

Zece titluri murder mystery care te vor captiva și te vor ține în suspans de la prima pagină până la ultima

pyscho4752

Dacă ţi-a plăcut Gone Girl pe cât de mult ne-a plăcut şi nouă atunci cu siguranţă că te întrebi ce ai putea să citeşti asemănător, misterios şi intrigant şi la fel de bine scris.  Iată 10 titluri care îţi vor da fiori, te vor pune pe gânduri şi te vor ţine treaz până în miez de noapte:

  1. Stilul lui Gillian Flynn te-a cucerit? Delectează-te cu unul dintre celelalte două romane ale autoarei. Dark Places este, după cum îi sugerează şi numele, o poveste mult mai întunecată decât Gone Girl. Iar Sharp Objects, romanul de debut al autoarei, îţi va rămâne întipărit în minte un timp îndelungat. Criminali în serie, familii disfuncţionale, violenţă, abuz, luptă şi supravieţuire sunt cuvintele care le definesc.

9780753827031
  1. Însă dacă simţi că Gillian ţi-a întins nervii prea tare şi vrei să te relaxezi fără a renunţa însă la o lectură captivantă atunci Cuckoo’s Calling e pentru tine. Detectivul particular uşor stângaci şi asistenta sa isteaţă ne aduc aminte de filmele noir în care tensiunea creşte încet, aproape flegmatic, până când misterul este, în fine, rezolvat. O scriitură lirică ce te poartă pe străduţele Londrei, prin cluburi de lux şi suburbii sordide, în cautarea celui care a ucis-o pe superba Lula Landry. Cormoran Strike promite să devină un personaj clasic al literaturii de gen. Cel de-al doilea roman din serie - Silkworm - este deja aici.

9780751549256
  1. Dacă şi tu ai încercat, pe durata întregii lecturi, să-ţi dai seama dacă Nick a omorât-o sau nu pe Amy atunci The Mystery of the Yellow Room este un roman care îţi va satisface setea pentru rezolvarea unor situaţii aparent imposibile. Mathilde Stangerson este găsită rănită într-o cameră încuiată pe dinauntru. Deşi îşi revine la cunoștință, nu-şi aduce aminte nimic. Criminalul este însă încă în castel şi atentează în câteva rânduri la viaţa Mathildei. Primul mister de tipul ‘crimă într-o cameră încuiată’, acest roman este un puzzle pe care vei vrea să îl rezolvi.

9781840226478
  1. Din categoria thriller-elor psihologice recent ecranizate suntem siguri că Before I go to sleep îţi va delecta serile încă înfrigurate de Martie. Acţiunea este centrată în jurul Christinei Lucas care, în urma unui accident, suferă de amnezie. Ea e nevoită, în fiecare dimineaţă, să reînveţe cine este ea şi cine sunt cei din jurul său. În acest demers este ajutată de soţ, de medic şi de jurnalul personal. Însă toată informaţia pe care o cunoaşte îi este dată de ceilalţi. Poate fi sigură pe ceea ce i se spune? Cine este ea cu adevărat?

9780552164139
  1. Te-au intrigat secretele dintre soţi şi jocurile căsniciei? Cu siguranţă că vei parcurge în ritm rapid şi paginile romanului The Husband’s Secret. Cecilia găseşte în podul casei o scrisoare menită a fi deschisă doar după moartea soţului. Imaginându-şi că este vorba despre o scrisoare de dragoste şi împinsă de curiozitate, o deschide mai devreme, iar lucrurile pe care le află îi schimbă pentru totdeauna viaţa. În răsturnarea de situaţie vor mai fi prinse Rachel şi Tess, femei ce altfel nu se cunosc prea bine, dar pe care acest secret le leagă într-un mod neaşteptat.

71pMAPdFqTL
  1. Dacă nu te dai în lături de la crime sângeroase şi dacă o atmosferă tenebroasă în stil scandinav îţi trezeşte interesul, atunci Buried Angels este un roman poliţist pe gustul tău. Urmăreşte un criminal ce pare de neoprit încercând să termine ceea ce n-a reuşit în trecut: să o omoare pe cea care i-a supravieţuit cu ani în urmă. Momente de suspans şi tensiune în spaţiul idilic al liniştitei insule Valo.

51zQk7iNpfL
  1. Despre Girl on a train vei tot auzi, iar motivele sunt clare: un personaj central inedit încearcă să rezolve o dispariţie misterioasă. Rachel - 40 de ani, grăsuţă şi cu o preferinţă pentru băuturile alcoolice - admiră zilnic viaţa unui cuplu pe care îl poate zări câteva minute prin fereastra compartimentului de tren. Într-o seară de vineri lucrurile o iau razna când Rachel observă ceva neobişnuit în curtea celor doi. A doua zi dispariţia Jessei este anunţată în ziar, iar Rachel se hotărăşte să scoată adevărul la lumină. Pe parcursul investigaţiei realizează că persoanele pe care le-a idealizat sunt opusul a ceea ce îi pareau  - frumoşi, perfecţi şi fericiţi.

file_1622063_Or1jN6r_full_size
  1. Elizabeth is missing: Romanul de debut al Emmei Healey o să-ţi placă pentru că misterul de rezolvat este mai vechi de 70 de ani iar cea care încercă să-l rezolve are aproape 90 de ani. O adevărată provocare! Însă vârsta şi condiţia mentală tot mai slabă nu sunt piedici pentru Maud atunci când trebuie să-şi găsească cea mai bună prietenă. Situaţia e cu atât mai complicată cu cât ea nici nu-şi aduce aminte când a văzut-o ultima dată, sau ce s-a întâmplat. Un singur lucru este clar: ceva nu e în regula.

file_1622065_7W5887nB_full_size
  1. Dacă puterea de a rezista celor mai neaşteptate întorsături de situație este ceea ce te-a atras la Gone Girl, atunci îţi recomandăm The expats. Kate Moore, expatriată din Washington la Luxembourg, duce aici o viaţă liniştită împreună cu familia. Însă enormul secret pe care îl ascunde ar putea s-o distrugă în orice moment. Lucrurile  încep să se clatine odată cu apariţia unui cuplu de Americani care nu sunt ceea ce par a fi. Simultan, soţului lui Kate începe să-și altereze comportamentul. Kate se hotărăşte să afle adevărul, iar ceea ce descoperă ameninţă să îi răpească tot ce are mai drag.

51X5hO+KBAL
  1. Nicio listă de lectură pe subiectul crimă şi mister nu poate fi completă fără Agatha Christie - maestră a finalurilor neaşteptate, precum și a criminalilor pe care nu i-ai fi suspectat nicio secundă. Miss Marple este de departe cea mai intuitivă şi simpatică bătrânică ale cărei investigaţii nu trebuie să le ratezi.

4161FVF7JBL Noi ne-am hotărât! Vrem să aflăm cine este răufăcătorul în fiecare poveste, aşa că ne punem pe citit. Vă rugăm să nu faceţi mişcări sau zgomote bruşte în jurul nostru căci s-ar putea să tresărim.