Game of Thrones- Teorii populare pentru sezonul 7

Nu mai am răbdare. Vreau să fie iulie. 16 iulie 2017. Bănuiesc că te-ai prins deja de ce, nu? Game of Thrones revine pe ecrane și după cum arată trailer-ul recent lansat de HBO, it's going to be a wild ride.  Nu intru în prea multe detalii de dragul celor dintre noi care fie locuiesc sub o piatră, fie se ”ascund” de orice legat de Game of Thrones până când începe sezonul 7. Pentru că eu mă expun voit informațiilor despre Game of Thrones și ASOIAF în general, am văzut trailer-ul de 3 ori, am ascultat analize amănunțite pe YouTube și am mai ascultat și vreo 759859437 de teorii despre ce urmează să se întâmple- cred că de aici și nerăbdarea mea pentru 16 iulie.

Lăsând entuziasmul   obsesia mea la o parte, vă las aici câteva teorii extrem de interesante referitoare la sezonul 7 Game of Thrones:

1.Bran îi va aduce pe White Walkers în Westeros

Magia care îi ține pe White Walkers la Nord de Zid va dispărea din cauza lui Bran și aceștia vor putea ajunge în Westeros fără să se chinuie prea tare. Explicația: Bran a fost atins de Night King, Bran se va îndrepta spre Winterfell și astfel va deschide calea armatei de după Zid.

2.  Bran Stark din prezent= faimosul Bran the Builder

Acel Bran care a construit Winterfell și  Zidul în urmă cu 8000 de ani. Pe scurt, Bran din prezent vede amenințarea White Walkers, se întoarce în trecut și ridică un zid ca să-i țină departe de Westeros. Explicația: Deja am văzut că Bran este mult mai puternic decât ne așteptam, fiind capabil să influențeze cursul evenimentelor, că poate vedea trecutul și viitorul și că poate controla alte ființe (fiind warg).  Remember Hold the Door?

3.  Jaime o ucide pe Cersei

Profeția conform căreia Cersei va fi ucisă de Valonqar ( traducerea fiind frate mai mic) cel mai probabil se va îndeplini în acest sezon. Explicația: Cersei are toate șansele să se transforme în Mad Queen iar Jaime se va vedea, din nou, nevoit să comită un regicid. Faptul că de data asta își omoară sora geamană pe care a iubit-o toată viață, e destul de poetic. Sunt unii care susțin că Valonqar poate fi Tyrion (care să fim serioși, are toate motivele să o vrea moartă pe Cersei și a dovedit deja că poate ucide membri ai familiei) sau orice alt frate mai mic din poveste. Eu una sper să fie totuși vorba de Jaime, care astfel să se elibereze de influența nefastă și bolnavă pe care Cersei o are asupra lui.

4. Jon e Azor Ahai

Aka the Warrior of Light.  Aka eroul legendar care mânuiește sabia Lightbringer, care renaște după o vară lungă, când lumea e amenințată de întuneric, care se întoarce ca să salveze lumea de White Walkers. Explicația: Când Melisandre se uita în flăcări, căutându-l pe Azor Ahai, vedea zăpadă. În plus, în cărți, rănile lui de când a fost ucis scoteau fum și frații din Rondul de Noapte au vărsat lacrimi sărate deasupra lui- aspecte importante pentru că Azor Ahai e născut din sare și fum. Mai mult decât atât, Jon a renunțat la iubita lui, Ygritte, în favorea Rondului, la fel cum Azor Ahai original a renunțat la iubita lui Nissa Nissa.

4.1 Davos e Azor Ahai

Explicația: Ca să aibă sens teoria, trebuie să ne amintim de o scenă din sezonul 2, când, după ce Stannis scoate o sabie din flăcări ( că deh, pe atunci Melisandre susținea că el e Azor Ahai) Davos o ridică fără probleme din nisip când toată lumea pleacă. Partea cu sare și fum este legată de bătălia pentru King's Landing când Tyrion a folosit wildfire pentru a decima armata lui Stannis, aflată pe mare. Wildfire+apa mării= sare și fum. În urma acestei bătălii, Davos a fost crezut mort iar cometa roșie era pe cer și în timpul luptei. În plus, Liam Cunningham, actorul care îl joacă pe Davos susține că King Martin i-ar fi zis ceva legat de acest personaj și a fost instruit să nu spună nimănui ce anume a aflat. :)

5. N+A= J

O teorie destul de puțin plauzibilă spune că R+L=J e doar praf în ochi și că, de fapt, Jon ar fi într-adevăr copilul lui Ned iar mama sa ar fi Ashara Dayne. Explicația: Înainte de Catelyn, Ned s-ar fi căsătorit cu Ashara Dayne la Harrenhall- mai multe personaje sugerează asta în cărți- deci Jon ar fi copilul lui legitim. Se știe despre Ashara că și-ar fi luat viața după ce a fost ”dezonorată” însă mulți susțin că Ashara și-a schimbat identitatea și ar fi devenit Septa Lemore.  Copilul lui Rhaegar cu Lyanna ar fi în acest scenariu cu Septa Lemore și ar fi personajul Young Griff din cărți. Cel mai probabil însă, cel puțin în serial, va rămâne ideea R+L= J.

6. Dragon de gheață

  1. Există în Nord un dragon de gheață care așteaptă să fie trezit.
  2.  Unul dintre dragonii lui Daenerys va muri și va fi transformat de către Night King
Explicația: Fie în criptele Winterfell-ului, fie în Zid, ar exista un dragon vechi. Cine îl trezește, cum și cine îl va controla, rămâne de văzut. Unii susțin că va fi controlat de Night King- ceea ce e plauzibil mai ales dacă varianta 2 este cea care are loc.  

Just for fun...

game of thrones

* Varys e sirenă

Circulă o teorie conform căreia Varys ar fi de fapt un soi de sirenă- merling. Totul a pornit de la rapiditatea cu care acesta a ajuns din Dorne pe vasul Mamei Dragonilor. Unii spun chiar că ar avea și o coadă, bine ascunsă de hainele largi iar alții au dus teoria până la punctul în care dragonii topesc toată gheața din Nord iar Westeros devine un ocean în care supraviețuiesc doar sirenele, desigur. :) Desigur că mai sunt zeci de teorii, unele mai trase de păr decât altele. Ce zici despre aceste teorii? Ce alte teorii mai știi? Rămâne de văzut ce se va întâmpla. Toate aceste fiind spuse, abia aștept să fie iulie. P.S. Până atunci mai citim ASOIAF.