Infernul lui Dan Brown
Scriitorul american Dan Brown a lansat pe 14 mai cel mai recent volum al său, Infernul, volum tradus în unsprezece limbi și lansat simultan în mai multe țări din întreaga lume.
Devent celebru datorită volumului Codul lui Da Vinci, scriitorul a avut pentru romanul Infernul o sursă de inspirație cel puțin la fel de controversată: prima parte a trilogiei lui Dante, Divina Comedie.
Cu un subiect „atât de vibrant şi de înspăimântător, încât face toată treaba în locul meu“, așa cum însăși autorul îl descrie într-un interviu, romanul promite să fie, conform editorilor britanici, bestseller-ul anului 2013, numărul comenzilor înregistrate online înainte de lansare depășind semnificativ comenzile tutur celorlalte titluri apărute în ultima perioadă.
Dacă în Codul lui Da Vinci (2003) cititorii au călătorit alături de Robert Langdon, protagonistul cărţii, prin locuri faimoase din Paris (Muzeul Luvru, Castelul Villette sau Saint Sulpice) şi din Londra (Capela Rosslyn sau Colegiul King), în paginile romanului „Infernul“, acţiunea se petrece pe plaiurile italiene, la Florenţa și pornește, așa cum am mai subliniat, de la prima parte a trilogiei Divina comedie scrisă în secolul al XIV-lea de către Dante Alighieri, care îşi povesteşte călătoria prin iad, purgatoriu şi paradis.
Până în prezent, cărţile scriitorului Dan Brown au fost traduse în 52 de limbi şi s-au vândut în peste 200 de milioane de exemplare în toată lumea, iar lista bestseller-urilor publicate de acesta s-a concretizat în nu mai puțin de cinci titluri: Fortăreaţa digitală (1998), Îngeri şi demoni (2000), Conspiraţia (2001), Codul lui Da Vinci (2003), Simbolul pierdut (2009), Infernul (2013) fiind cel puțin la fel de promițător care cele care l-au precedat.
În România, noul roman va apărea pe 25 august în seria de autor Dan Brown de la RAO, iar noi așteptăm cu nerăbdare să îl citim și să dăm verdictul. Voi ce credeți, se va ridica la înălțimea așteptărilor? :)