De Ziua Mondială a Cărții, Metropotam vă invită la concurs

Prietenii noștri de la Metropotam au sărbătorit cum se cuvine Ziua Mondială a Cărții și cu această ocazie au adus din nou în atenția cititorilor una dintre cele mai citite serii literare ale ultimei perioade, A Song of Ice and Fire a lui George R.R., transformate ulterior în celebrul serial HBO Game of Thrones.

Deși pe tema cărții s-au purtat deja nenumărate discuții, există cu siguranță lucruri care până acum au rămas mai cunoscut, chiar și acelora dintre noi care se declară fani ale îndrăgitei serii. Tocmai în această idee, Metropotam a adunat câteva informații inedite și interesante, pe care vrem, la rândul nostru, să le împărtășim cu voi. Iată, deci, în ordinea numerelor de pe tricou, cinci lucruri pe care probabil că nu le știați despre Games oh Thrones: „1. La momentul actual, se numără printre cele mai bine vândute cărți din America. În 2011, A Dance with Dragons a fost cea mai bine vândută carte în prima zi a apariției: 170.000 de hardcoveruri, 110.000 de ebooks și 18.000 de audiobooks, doar în SUA. 2. Majoritatea actorilor din serialul Game of Thrones nu au citit cărțile. Nu vor să știe ce se întamplă mai departe cu personajul lor de teamă ca asta să nu le afecteze modul în care îl interpretează. 3. Nici George R. R. Martin nu se lasă mai prejos. Deși se duce anual la 4-5 convenții SF și adunări ale fanilor seriei sale, autorul nu vrea să petreacă prea mult timp printre cititorii săi. De asemenea, nici nu citește message board-urile fansite-urilor Game of Thrones - refuză să fie influențat de viziunea fanilor asupra răsturnărilor de situație din cărți. Cu alte cuvinte, vrea ca drumul personajelor sale să fie ales de el, fără presiuni exterioare. 4. Pentru a creiona portretele fizice și morale ale zecilor de personaje din cărțile lui, George R. R. Martin s-a inspirat din istorie, fără însă a se axa neapărat pe figuri istorice, dar și din experiențele personale: manierele și comportamentul prietenilor săi. 5. Pentru George R. R. Martin, personajele din serie sunt copiii săi. Curioși însă care este favoritul său? Tyrion Lannister, tocmai pentru că are o minte mereu ascuțită, este "cel mai gri" din punct de vedere moral și, tocmai de asta, cel care îi aduce cea mai mare satisfacție atunci când scrie despre el.”

Mai mult, pentru că ocaziile speciale nu trebuie trecute cu vederea, Metropotam a pregătit atât o reducere de 26% la setul format din toate cele șase cărți apărute până acum, cât și un concurs ce are ca premiu un asemenea set, oferit de Okian. Abia așteptăm să vedem răspunsurile la întrebarea concursului și să aflăm care este cea mai îndrăgită carte din Top 50 noutăți de pe Okian. Până atunci, succes tuturor și lectură plăcută. :)