#Staff Picks - Corina Nechita, specialist e-commerce
Seria #staff picks începe să aibă ceva istorie în spate :-). Iată că am ajuns deja la a treia postare (pe celelalte două le găsiţi aici şi aici). Continuăm aşadar să ne cunoaştem mai bine prin cărţile pe care le iubim, care ne-au influenţat şi ne-au pus pe gânduri sau pur şi simplu ne-au amuzat.
Corina este pasionată de cărţile pentru copii, iar alegerile ei înclină mai degrabă spre textele cu substrat, semnificaţie şi umor negru. Acele volume care încântă atât mintea inocentă a piticilor, cât şi spiritul inchizitiv al adulţilor - cărţi care au ceva de oferit celor mici şi celor mari deopotrivă.
[caption id="attachment_5031" align="alignleft" width="278"] Corina, regina tuturor sălbăticiunilor :-)[/caption]
Go The Fuck To Sleep, de Adam Mansbach
Îmi plac foarte mult cărţile pentru copii - mai ales cele ieşite din tiparele clasice, pe care le şi colecţionez. Printre ele sunt câteva pe care nu ştiu dacă aş avea curaj să le citesc copiilor mei în viitor). Poate vor sta pe raftul de sus, până mai târziu, ca cea de faţă. Dar pentru mine sunt ca un reminder către lucrurile simple, bucuriile mici, importanţa creativităţii în viaţa de zi cu zi şi o gândire mai neconvenţională care te menţine mereu curios (şi cu simţul umorului :) ).
Where The Wild Things Are, de Maurice Sendak
Sunt unele cărţi de care dai la momentul perfect - chiar dacă la 20 de ani, şi nu la 10 :). Nu am privit-o niciodată ca pe o carte pentru copii, mai mult ca pe o satiră tristă la adresa adulţilor: câteodată simţi nevoia să evadezi - din cotidian, din familie, de la locul de muncă, să devii "regele tuturor sălbăticiunilor" şi să îţi aduci aminte de avântul şi pofta de viaţă pe care le aveai când erai copil. La final însă te întorci acasă, unde te aşteaptă întotdeauna un bol cu supă caldă. Cartea aceasta este un pansament extrem de frumos ilustrat pentru mine personal.
Stinky Cheese Man and Other Fairly Stupid Tales, de Lane Smith şi Jon Scieszka
Rareori dau de cărţi pentru copii care au un veritabil impact vizual. Cartea de faţă le are pe toate - repovestiri pline de umor şi o combinaţie extrem de inteligentă între ilustraţie, text şi utilizare a fontului pe toată suprafaţa paginii. E un adevărat exerciţiu de creativitate, aproape că oboseşti citind-o, descifrând-o, dar rămâi fascinat de ea de la început până la capăt.
Corina e mereu în căutare de cărţi interesante pentru copii. Dacă ştiţi vreun titlu mai mult sau mai puţin obscur, daţi-ne de veste în comentarii.