The Great Gatsby

După mult așteptata premieră a uneia dintre ecranizările anului 2013, un titlu aflat pe buzele tuturor de la o vreme încoace, The Great Gatsby, intră din nou în atenția publicului, de data aceasta datorită unui exemplar de colecție, estimat la 150.000 de dolari.

Volumul, o ediție princeps a romanului scris de Francis Scott Fitzgerald a aparținut scriitorului și criticului literar Malcolm Cowley și va fi scos la vânzare, alături de o serie de scrisori și poezii ale autorului, rămase nepublicate,  în cadrul unei licitații organizate în luna iunie la New York. Considerat o capodoperă a literaturii americane, The Great Gatsby a fost, de-a lungul timpului, adaptat pentru marele ecran de mai multe ori, însă succesul răsunător s-a datorat ecranizării din 1974, când, în regia lui Jack Clayton, Robert Redford și Mia Farrow au strălucit în rolurile principale.

Totuși, în ciuda tuturor reușitelor înregistrate în trecut, anul 2013 este cu certitudine anul în care succesul romanului a atins apogeul: o ecranizare de excepție, care îi aduce în rolurile principale pe Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan şi Tobey Maguire, a deschis ediţia Festivalului de Film de la Cannes – o premieră pe cât de așteptată, pe atât de discutată și apreciată. Chiar dacă nu vom ajunge la New York și cu siguranță nu vom suntem noi viitorii proprietari ai exemplarului de colecție, vă recomandăm călduros să citiți romanul dacă nu ați făcut-o deja și să dați fuga la cinema pentru că ecranizarea merită, credeți-ne pe cuvânt, savurată minut cu minut. Așteptăm impresiile de după lectură (sau vizionare, după caz) și vă lăsăm, până atunci, să vă faceți o impresie vizionând trailer-ul. J http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4w8lohkQtbY#!