Top Ten Tuesday - 10 + 1 jocuri de vreme urâtă și dispoziție bună

Serile și weekend-urile geroase de iarnă se petrec cel mai bine la căldurică, alături de cei dragi, cu o băutură fierbinte în față. Și pentru distracție sporită, nimic nu e mai potrivit decât un joc antrenant care să strângă toată familia laolaltă.

jumanji Vă propunem așadar 10+1 jocuri (în niciun caz la fel de periculoase ca cel de mai sus) care să vă stimuleze imaginația și gândirea logică și să aducă râsete și voie bună în cămin.

Yahtzee

Vârsta: 8+

Jucători: 2+

Un joc clasic de zaruri, ușor de înțeles, ușor de jucat și mai ales extrem de distractiv! Scopul jocului este ca fiecare participant să obțină anumite combinații de pe tabelul de scor. Câștigă jucătorul care are cel mai mare total atunci când se adună punctajele obținute pentru fiecare combinație.

[caption id="attachment_5575" align="alignnone" width="400"]yahtzee Click pe imagine pentru detalii[/caption]

Coloniștii din Catan

Vârsta: 10+

Jucători: 3-4

Unul dintre cele mai populare jocuri create vreodată, a fost lansat acum aproape 20 ani și este în continuare un best-seller. Figurinele sunt concepute într-un mod fascinant de realist de Klaus Teuber, inventatorul jocului, iar toate celelalte elemente componente beneficiază de un design complet nou.

[caption id="attachment_5564" align="alignnone" width="250"]catan Click pe imagine pentru detalii[/caption]

Dixit Jinx

Vârsta: 8+

Jucători: 3-6

Jinx este un joc nou din seria Dixit, însă, spre deosebire de jocul original, cărțile de joc conțin imagini abstracte. Este un joc bazat pe indicii, intuiție, strategie și creativitate.

[caption id="attachment_5576" align="alignnone" width="396"]Click pe imagine pentru detalii Click pe imagine pentru detalii[/caption]

Jaipur

Vârsta: 12+

Jucători: 2

Jaipur, capitala Rajasthan-ului. Tu ești unul dintre cei doi puternici negustori ai orașului, însă acest lucru nu este de ajuns! Numai cel care deține două Sigilii de Excelență va avea privilegiul de a fi invitat la curtea Maharajahului.

[caption id="attachment_5577" align="alignnone" width="217"]Click pe imagine pentru detalii Click pe imagine pentru detalii[/caption]

Mamma Mia

Vârsta: 8+

Jucători: 2-5

Jucătorii trebuie să adune și să introducă ingredientele pentru pizza în cuptor pentru a se pregăti pentru o eventuală comandă. Un joc de cărți simplu, dar neobișnuit, care îți stârnește pofta pentru mai mult!

[caption id="attachment_5578" align="alignnone" width="320"]Click pe imagine pentru detalii Click pe imagine pentru detalii[/caption]

Game of Thrones, The Card Game

Vârsta: 13+

Jucători: 2-4

Pe tot întinsul celor 7 regate, marile Case din Westeros luptă pentru cucerirea Tronului de Fier. Ca să câștigi ai nevoie de gândire strategică, diplomație și înclinație către intrigă!

[caption id="attachment_5579" align="alignnone" width="348"]Click pe imagine pentru detalii Click pe imagine pentru detalii[/caption]

The Hobbit, joc de cărți

Vârsta: 10+

Jucători: 2-5

In acest joc simplu cu ilustrații extraordinare, lupta se dă între Bine și Rău. De partea Binelui îi avem pe Bilbo, piticul Thorin și vrăjitorul Gandalf, iar de partea Răului se află dragonul Smaug și orcul Bolg.

[caption id="attachment_5580" align="alignnone" width="400"]Click pe imagine pentru detalii Click pe imagine pentru detalii[/caption]

Love Letter

Vârsta: 8+

Jucători: 2-4

Love letter este un joc distractiv de risc, deducție dar și de noroc. Scopul este ca scrisoarea ta să ajungă în mâinile prințesei Annette, impiedicând totodată ca același lucru să se întâmple cu scrisorile competitorilor.

[caption id="attachment_5581" align="alignnone" width="400"]Click pe imagine pentru detalii Click pe imagine pentru detalii[/caption]

Uno

Vârsta: 6+

Jucători: 2-10

Jucătorii trebuie să scape de toate carțile pe care le au în mână. Un joc dinamic, care se bazează pe viteză de reacție, atenție distributivă și iuțeală de mână.

[caption id="attachment_5582" align="alignnone" width="320"]Click pe imagine pentru detalii Click pe imagine pentru detalii[/caption]

Kyro

Vârsta: 7+

Jucători: 2

Fii primul care reușește să așeze 5 piramide într-un rând și vei câștiga! Potrivit atât pentru copii cât și pentru adulți, acest joc de strategie este ideal pentru o petrecere în familie sau cu prietenii.

[caption id="attachment_5583" align="alignnone" width="280"]Click pe imagine pentru detalii Click pe imagine pentru detalii[/caption]

Nowhere to go

Vârsta: 8+

Jucători: 2

Joc ce încurajează copiii să gândească strategic, în încercarea de a-și bloca adversarul, astfel încât să câștige.

[caption id="attachment_5584" align="alignnone" width="300"]Click pe imagine pentru detalii Click pe imagine pentru detalii[/caption]

Sneaky Snacky Squirrel

Vârsta: 3+

Jucători: 2-4

Joc educativ cu veverițe și ghinde din plastic, pentru dezvoltarea gândirii strategice și organizate; ajută la dezvoltarea motricității fine. Conține 20 de bucăți de ghinde colorate, un spinner și tablă de joc.

[caption id="attachment_5585" align="alignnone" width="320"]Click pe imagine pentru detalii Click pe imagine pentru detalii[/caption] Vă urăm distracție plăcută și may the odds be in your favour :-)!