Top Ten Tuesday - Cărți pe care am vrea să le vedem transformate în filme (bune)

Știm că spunem mereu despre carte că e mai bună decât filmul. Și chiar credem că așa și este, cu câteva excepții notabile (Interview with the Vampire, Slumdog Millionaire, Psycho). Dar o ecranizare reușită are un farmec aparte, fiindcă poți vedea scenele și personajele preferate în culori mult mai vii și mai tangibile decât e capabilă propria imaginație.

Prin urmare, ni s-a părut interesant un top al cărților pe care am vrea să le vedem plimbându-se pe marele ecran. Hollywood, se aude? 1. Maitreyi, de Mircea Eliade

O poveste de dragoste exotică, senzuală și plină de patimă - cu Edward Norton și Freida Pinto în rolurile principale.

Maitreyi

2. Ada or Ardor, de Vladimir Nabokov

O iubire interzisă și amorală care nu se supune niciunui canon - cu Chloe Grace Moretz și Ezra Miller în rolurile principale.

Ada or Ardor

3. The Fifth Child, de Doris May Lessing

Viața fericită de familie se tranformă într-un coșmar inimaginabil odată cu nașterea celui de-al cincilea copil - cu Vera Farmiga, Peter Sarsgaard și Noah Wiseman în rolurile principale.

The 5th Child

4. Warrior Cats, de Erin Hunter 

Un motan liniștit de casă părăsește confortul domestic ca să devină cel mai viteaz războinic al clanurilor pisicești - animație cu Andy Samberg, Max Irons, Judi Dench și Rachel McAdams în rolurile principale.

Warrior Cats

5. Cronica unei morți anunțate, de Gabriel Garcia Marquez

Cu toții știu că o crimă oribilă va avea loc, inclusiv victima, dar nimeni nu mișcă un deget să o împiedice - cu Diego Luna, Pedro Pascal și Benicio del Toro în rolurile principale.

Cronica unei

6. Anna and the French Kiss, de Stephanie Perkins

Băieții din Paris știu să sărute cel mai bine - cu Anna Kendrick și Gaspard Ulliel în rolurile principale.

Anna and the French Kiss

7. The Secret History, de Donna Tartt 

Un grup de studenți elitiști trăiesc o existență departe de lumea dezlănțuită până când un eveniment lugubru le dă complet viețile peste cap și cele mai teribile secrete încep să iasă la iveală - cu Jesse Eisenberg, Emma Watson, Zac Efron, Shia le Beouf, Michael Cera și Robert Pattinson în rolurile principale.

Secret History

8. The Signature of All Things, de Elizabeth Gilbert

Istoria epică a unei femei care descoperă ce înseamnă să trăiești cu adevărat abia după ce traversează trei continente și tot atâtea oceane - cu Emily Watson în rolul principal.

The Signature of all things

9. Elizabeth is Missing, de Emma Healey

Cum rezolvi o crimă care s-a petrecut acum zeci de ani, când tu ești o nonagenară amneziacă - cu Maggie Smith în rolul principal.

Elizabeth is Missing

10. The Woman in White, de Wilkie Collins

Identități furate, o iubire imposibilă, mistere teribile, cruzime, lăcomie, dar și speranță - cu Rosamund Pike, Daniel Radcliffe, Michael Fassbender și Rooney Mara în rolurile principale.

The Woman in White

Bonus: Throne of Glass, de Sarah J. Maas

O eroină puternică, frumoasă și extrem de periculoasă luptă pentru supraviețuire împotriva celor mai înrăiți asasini și hoți. Cu Selena Gomez în rolul principal.

Throne of glass Cum vi se par selecția noastră de titluri și propunerile pentru rolurile principale? Ce ați adăuga sau schimba?