Top Ten Tuesday - Ecranizările anului 2015
Puține chestii sunt mai arogante decât un zâmbet atotcunoscător atunci când mergi la film după ce ai citit cartea. Mai ales când lângă tine stă un inocent care habar n-are ce-l așteaptă. Zicând astea, filmele au uneori darul și puterea de a surprinde mai acut decât o poate face cartea. Motiv pentru care amicul tău inocent poate ieși mai câștigat de la cinema. Prin urmare, ne este greu să vă spunem care e ordinea corectă. Un lucru e sigur însă, cartea sigur trebuie citită. Înainte îți permite să înțelegi mai bine filmul. După te ajută să vizualizezi și să faci pe chibițul.
Dar gata cu vorbăria. Iată 10 cărţi ecranizate + 1 sugestie de lectură pentru o vară cinefilă şi bibliofilă.
1. Far from the Madding Crowd, de Thomas Hardy (Cartea aici)
O poveste de dragoste plină de eleganţă şi tăceri semnificative care este, totodată, efervescentă şi ameţitoare, purtându-te pe culmi şi prin hăuri ale iubirii, disperării şi sacrificiului.
2. Paper Towns, de John Green (Cartea aici)
O aventură modernă, cu adolescenţi frumoşi, rebeli şi plini de surprize.
3. Maze Runner: The Scorch Trials, de James Dashner (Cartea aici)
Lumea nu e aşa cum spera Thomas… A scăpat din labirint, dar descoperă că n-a mai rămas nimic de salvat, doar alte noi obstacole de evitat.
4. Black Mass, de Dick Lehr (Cartea aici)
O sângeroasă poveste reală. O analiză jurnalistică amănunţită care expune unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria FBI.
5. Dark Places, de Gillian Flynn (Cartea aici)
O nouă ecranizare după puterincele romale ale lui Gillian Flynn. Libby Day este singura supravieţuitoare a masacrului familiei ei. După 20 de ani, porneşte în căutarea adevărului.
6. The Longest Ride, de Nicholas Sparks (Cartea aici)
Două cupluri se întâlnesc într-un mod neaşteptat şi neobişnuit, fapt ce le va schimba, pentru totdeauna, vieţile.
7. Peter Pan, de J. M. Barrie (Cartea aici)
Peter Pan este preferatul tuturor copiilor şi pe bună dreptate: împreună cu el pot să zboare şi să trăiască nesupravegheaţi de adulţi, să rămână veşnic copii şi să se bucure şi veselească fără giriji. Iar dacă sunt ameninţati, de piraţi sau alte creaturi magice, ies mereu învingători.
8. To Reach the Clouds, de Philippe Petit (Cartea aici)
Curaj nemăsurat sau nebunie curată? O aventură care te va fascina şi, în acelaşi timp, îţi va înmuia puţin genunchii. Va reuși Philippe Petit să ducă la bun sfârșit planul său mortal?
9. Me & Earl & the Dying Girl, de Jesse Andrews (Cartea aici)
Din nou adolescenţi puşi în situaţii dificile şi dramatice, mai exact în faţa unei boli incurabile. Au însă o armă secretă: mult umor şi o doză de nebunie.
10. Child 44, de Tom Rob Smith (Cartea aici)
Crimă şi mister, suspans şi acţiune, toate în atmosfera rece şi gri a unei perioade istorice dureroase.
11. Bonus - Robopocalipsa, de Daniel H. Wilson (Cartea aici)
Nici o vară nu trebuie să treacă fără un film care ne facă sangele să alerge nebun prin vene, iar anul acesta nu mai avem răbdare până la Terminator Genesys. În aşteptarea filmului, îţi propunem un scenariu similar - Robopocalipsa sau umanitatea decimată de fiinţe de o inteligenţă superioară, teoretic nemuritoare şi de neobosit.
Gata, ţi-am făcut programul pentru vara asta? Ce alte filme vrei să vezi cu nerăbdare în lunile care urmează? Așteptăm cu interes recomandările voastre. Nu-i musai să fie ecranizări.